Zakotrljala se lopta na istoku

Izvor: juGmedia, 21.Avg.2017, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakotrljala se lopta na istoku

Utakmicama prvog kola minulog vikeda počeo  je jesenji deo prvenstva u sve četri lige koje su pod okrivljem Regiona Istočne Srbije – u Srpskoj Ligi Istok, zonama Jug,  Zapad i Istok.

Odigrane su sve utakmice osim u Zon Jug, gde je oldožen dule Trgovištu između ekipe Pčinje i Nebeskih Anđela iz Bujanovca odnsono Vranja.

Na 31 odigranoj utakmici postignuto je ukupno 118 golova.

Najviše ih je bilo u Zoni Zapad, čak 40, potom u Srpskoj ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Istok 28 , u Zoni Jug pogodak manje i najmanje u Zoni Istok -23 pogotka, što je u proseku po utakmici  3, 80 pogodaka.

U Srpksoj ligi Istok odigrana su sve utakmice.

Jedinu pobedu u gostima ostvarili su fudbleri OFK Sinđelića iz Niša koji su bili bolji u Bošnjacu od Jedinstva (1:2), i tako najavili da će popularni „orlići“ igrati dobro ove jeseni.

Jedan od najzanimljivih susreta odigran je u Kruševcu gde su se sastala dva kluba kao novajlije na Srpskoligaškom istoku. Pobedio je Trajal minimalnim rezultatom (1:0) ekipu Rtnja iz Boljevca. Komšijski derbi u Pukovcu gde su se sastali istoimeni FK Pukovac i Car Konstantin iz Niša. Suret je završen bez pobednika (2:2) i slađa polovina je otišla u Niš.

Najveću pobedu ostvarili su fudbaleri Radničkog iz Svilajnca koji su visoko porazili Radan iz Lebana sa 4:0 i najavili bolje igre od proletos. Visoku pobedu slavili su i fubdaleri Budućnosti u Popovcu kod Niša koji su sa 3:0 porazili Ozren iz Soko Banje. Moravac – Orion je u Mrštanu bio bolji (1:0) u duelu sa Trstenikom PPT. Dunav je u Prahovu porazio Jedinstvo iz Paraćina sa 4:2. Jedina utakmica bez pobednika (3:3) sa dosta golova završena je u Jagodini između ekipe Tabane 1970 i  Timoka iz  Zaječara.

U tri Zone na teritoriji RIS-a daćemo prednost Zoni Zapad gde je bilo njaviše golova, čak 40 .

Njaviše na utakmici u Počekovini između Poljoprivrednika i Jedinstva iz Mijatovca (5:3) gde su strelci pokazali da su spremni za postizanje golova u oba tima. Pogodak manje i ujedno najveća pobeda viđena je na utakmci u Despotovcu gde je bivši Srpskoligaš Sloga bila mnogo bolja od Bošnjačana i ispratila ih kući sa 7 golova (7:0) i najavili dobre igre u ovom rangu.

Na dve utakmice gosti su odneli pobede. U Aleksndrovcu Župa je poražena (2:4)  od  Jastrebca iz Blaca, novajliju u ovom rangu. Kao Sloga iz Ćićevca koja je bila bolja (2:3) na utakmci u Kuršumliji sa OFK Kosanicom. U Paraćinu SFS Borac je, prema očekivanju, bio bolji (3:1) u duelu sa Levačom iz Rekovca. Čak tri utakmice završene su bez pobednika. U Brusu Kopaonik i OFK Topličanin (1:1) u Lugomiru istoimeni klub sa Žitorađom i Napredak u duelu sa Moravom 1918 iz Ćuprije, oba susreta su završena rezulataom 2:2.

U Zoni Jug odigrano je sedam utakmica, na tri su pobedili domaćini na  čak četiri su slavili gostujući timovi. Remija nije bilo, a kod kuće su slavili u Dimitrovgradu, Balkanski je bio bolji od Puste reke iz Bojnika (4:3), GFK Dubočica  je sa 5:0 pobedila Polet iz Lapljeg sela(KIM), Tansko Rajić je u Pirotu bio bolji (1:0) u duleu sa Leskovačkom Slogom.

Jedina utakmica u sve četri lige bez golova gde su mreže mirovale je u Negotinu između Hajduk Veljka i Bukovika iz  Ražnja

Pobede na gostovanju i to „petardom“ postigli su fudbaleri OFK Niš iz Niša (0:5), sa po 2:1 pobedili su Vranjska Banja Vlasinu u Vlasotincu i Jablanica iz Medveđe ekipu OFK Brzi Brod u Nišu, kao i treći identični rezultat (1:2) ostvaren je u Babušnici na utakmici Lužnica-Budućnost iz Orašja.

U Zoni Istok bilo je najmanje golova, ali to ne znači da se nije i tamo igrao dobar fudbal.

Na pet utakmica domaćin je bio bolji i sačuvao čas  domaćinstva u sve četiri lige. Najveću pobedu ostavrili su fubbaleri Zaplanjca u Gadzinom Hanu gde su bili bolji (4:1) u duelu sa Rudar Alposom sa Aleskinačkih rudnika. Visoku pobedu zabležili su fudbleri Šabranovca kod Bora u duelu sa Đerdapom iz Kladova (3:0) i uspešno započeli ovu jesen. U Knajževcu Timočanin je bio bolji (3:2) u duelu sa BSK iz Bogovine. Svrljig je na svom terenu bio bolji (1:0) i minimalnim rezultatom savladao Majdanpek. Kablovi su u  Zaječaru bili bolji od Sloge (2:1).

Jedinu utakmicu kao gosti dobili su u komšijskom derbiju fudbaleri  Naših krila iz Belotinca u duelu sa  FK  Malošište  u Malošištu. Dve utakmice su završene bez pobednika u Kladovu Brodoremont i Moravica iz Subotinca kod Aleksinca (1:1).

Vukašin Stevanović
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.