Vranje, uređenje centra grada

Izvor: RTS, 21.Apr.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje, uređenje centra grada

U Vranju će, prema komunalnom planu, do kraja godine biti završena rekonstrukcija glavne ulice, urediće se šetalište i trotoari u užem centru grada. Asfaltiraće se i putevi u pojedinim selima, kao i u Slobodnoj zoni Bunuševac, gde fabrike grade strani investitori. Grad je za te potrebe podigao kredit po povoljnim uslovima, a deo sredstava odvojiće i iz budžeta.
Zamenjene su dotrajale vodovodne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cevi, uređena je kanalizaciona mreža i preusmerena atmosferska voda u glavnoj ulici u Vranju. Na trotoaru se postavljaju behaton ploče. Rekonstrukcija će biti završena asfaltiranjem ulice.

"Ulica je trebalo da bude gotova do Nove godine, a sada je april. Daj bože do idućeg maja da bude gotova. Sada je lepše nego ranije što je bilo", kažu građani.
Deo gradskog šetališta pre dve godine dobio je novo ruho u stilu starog Vranja. Druga polovina će imati moderan izgled. Predviđeno je postavljanje granitnih ploča, fontana, letnjih bašti, klupa i zamena vodovodnih cevi.
"Moraćemo da uradimo kanalizaciju, jer se sliva u atmosfersku kanalizaciju i leti dolazi do smrada", kaže direktor Javnog preduzeća Vodovod u Vranju Krsta Janjić.
Planirano je i uređenje trotoara u užem centru grada, platoa ispred zgrade gradske uprave i izgradnja treće zelene pijace u gradu. U pojedinim selima će rekonstruisati puteve.
"Spakovaćemo grad da bude u funkciji, jer nas čekaju investitori i mora sve da izgleda lepo i prilagođeno za život i rad", kaže gradonačelnik Vranja Zoran Antić.
Grad će za komunalno uređenje deo sredstava izdvojiti iz budžeta, a podigao je i kredit kod poslovnih banaka. Rekonstrukcija šetališta koštaće 100 miliona dinara, a najavljeno je da će radovi trajati od juna do oktobra.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.