Rusi otvaraju fabriku nameštaja u Vranju

Izvor: RTS, 23.Mar.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi otvaraju fabriku nameštaja u Vranju

Pomoćnik gradonačelnika Vranja Aleksandar Stojković izjavio je da će ruska kompanija za proizvodnju nameštaja "Mnogo mebeli", koja u Srbiji posluje pod imenom "Nefa grupa" otvoriti svoj pogon u Vranju najverovatnije do kraja maja, a da će za početak biti zaposleno 350 radnika.
Aleksandar Stojković je za agenciju Beta rekao da će se pogon ruske kompanije za proizvodnju nameštaja nalaziti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 10.000 kvadrata zakupljenog poslovnog prostora vranjskog pamučnog kombinata "Jumko".

"Ruska kompanija je bila zainteresovana za otvaranje fabrike u Srbiji a juče su nas, nakon više od mesec dana kako su uspostavljeni kontakti, obavestili da žele da fabriku otvore u Vranju. Grad će u tome pomoći u svim oblastima koje se tiču lokalne samouprave. Ono što sledi je potpisivanje ugovora sa Jumkom o zakupu prostora", naveo je pomoćnik gradonačelnika Vranja.
Prema njegovim rečima, ruska "Nefa grupa" već je raspisala konkurs za menadžment nove fabrike a od 1. aprila se očekuje raspisivanje konkursa i za prijem radnika.
"Jumko će iznajmiti hale koje ne koristi, koje moraju da pretrpe neke izmene za pokretanje proizvodnje nameštaja ali to nisu prevelike promene i za oko mesec dana mogla bi u njima da počne proizvodnja", rekao je Stojković.
Naveo je da je ruska kompanija zainteresovana da u toku naredne godine u vranjskoj industrijskoj zoni podigne i sopstvene pogone na prostoru od 30.000 kvadrata, kada bi bilo uposleno 1.000 ljudi.
"To će biti fabrika za izradu tapaciranog nameštaja a ono što je nama jako bitno je da Rusi imaju svoje prodajne salone i neće biti konkurentni domaćim firmama, budući da u Vranju ima veliki broj firmi koje se bave proizvodnjom nameštaja", rekao je pomoćnik gradonačelnika Vranja.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi donose nova radna mesta u Vranje

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2017

Ruska kompanija za proizvodnju nameštaja„Mnogo mebel“, otvoriće tokom aprila svoj proizvodni pogon u Vranju, u  jednoj od hali kompanije „Jumko“ , najavio je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stojković, a  konkurs za prijem prvih radnika već je otvoren...Ruski investitor u Srbiji posluje...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.