Projekcija dokumentarnog filma o Jadranki Stojaković u Vranju

Izvor: BalkanRock.com, 26.Maj.2016, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekcija dokumentarnog filma o Jadranki Stojaković u Vranju

Dugometražni dokumentarni film „Jadranka“ o poznatoj kantautorki Jadranki Stojaković, koja je 3. maja ove godine preminula u Banjaluci, biće prikazan u utorak, 31. maja u sali Javne biblioteke “Bora Stanković” (Američki kutak), u Vranju u 19 časova.

Legendarna kantautorka i pop pevačica, zvezda SFRJ Jadranka Stojaković, preminula je u 66. godini u Banjaluci, u staračkom domu “Karitas”. Tokom svojih poslednjih dana sećala se svoje karijere, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i dobrih i loših stvari koje su je zadesile u životu, a dokumentarista Branko Lazić, inače urednik dokumentarnog programa Radio televizije Republike Srpske, pratio ju je i na tom putovanju kroz njenu prošlost beležio neke neispričane trenutke u njenom životu, pričajući ujedno i priču o Jugoslaviji i sceni koje više nema.

Film donosi i manje poznate detalje iz njenog života, kao što je njena ljubav prema žestokoj gitari, eksperimentalnoj i ambijentalnoj muzici, Džeksonu Poloku, itd. Film Branka Lazića je, tako, zbirka fragmenta iz njenog života, ispričanih u bolesničkoj postelji tokom minule tri godine borbe sa neizlečivom bolešću.

Projekcija dokumentarnog filma “Jadranka” u Vranju je prva nakon svetske premijere.

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.