Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak u fazi veštačenja

Vranje, Bujanovac - Adem A. iz Bujanovca, koji se sumnjiči za ubistvo policajca Gorana Đorđevića, prilikom akcije policije u sprečavanju trgovine narkoticima kod bujanovačkog sela Velikog Trnovca, posle nekoliko dana provedenih u pritvoru pušten je, uz saglasnost Višeg tužilaštva u Vranju, da se brani sa slobode uz jemstvo od 20.000 evra, potvrđeno je Danasu u Višem sudu u Vranju.

- Osumnjičeni Adem A. je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << uhapšen 16. aprila. Na predlog Višeg tužilaštva u Vranju određen mu je pritvor do 30 dana. Odbrana okrivljenog ponudila je 22. aprila jemstvo od 20.000 evra za ukidanje pritvora, s čim se tužilaštvo saglasilo. Na osnovu toga, Viši sud ukinuo je osumnjičenom pritvor - objašnjavaju u Višem sudu u Vranju ceo slučaj koji se dogodio „bez prisustva javnosti“. U ovom slučaju ostaje nejasna procena vranjskog tužilaštvo da se saglasi sa predlogom odbrane, na osnovu čega je sud ukinuo pritvor.

- Okrivljeni može biti pušten da se brani sa slobode uz polaganje jemstva samo u slučajevima kada mu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, ali postoje drugi zakonski okviru koji u ovakvim slučajevima sužavaju pravo na prihvatanje jemstvo, mada i tu postoji mogućnost da se jemstvo ipak prihvati - objašnjavaju u Zajednici advokata Vranja, ne želeće da zbog generalnog štrajka advokata detaljnije komentarišu ovaj slučaj. Ovakva odluka suda izazvala je i oštre reakcije porodice nastradalog policajaca Đorđevića, koja izražava sumnju u ceo sudski postupak „koji još uvek nije počeo, već kako im je rečeno trenutno se nalazi u fazi nadležnog sudskog veštaka“.

Tokom postupka istrage u oktobru prošle godine pritvoren je Rešat B. iz Velikog Trnovca, ali je on od posledica infarkta vrlo brzo preminuo u Okružnom zatvoru u Vranju. Postoje još dva osumnjičena lica obuhvaćena istragom zbog sumnje da su pomagali osumnjičenom u izvršenju krivičnog dela, i oni se brane sa slobode.

Nalet „audijem“

Policajac Goran Đorđević (44) zadobio je teške povrede glave kada je na njega na ulazu u Veliki Trnovac naletelo vozilo marke „audi“, čiji vozač je odbio da se zaustavi na zahtev policajca. Od zadobijenih povreda Đorđević je nakon nekoliko dana preminuo.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.