Počelo snimanje filma “Vrati se Zone“ u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 25.Avg.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo snimanje filma “Vrati se Zone“ u Vranju

Ekipa filma “Vrati se zone“, nakon nekoliko dana snimanja u Novom Pazaru, stigla je u Vranje gde će snimati scene u dva istorijska objekta, Pašinom konaku i Muzej kući Bore Stankovića u Baba Zlatinoj ulici.

Rukovodstvo grada priredilo je i prijem za deo ekipe koja već od petka kreće sa radom.

Nema mnogo gradova u Srbiji koji imaju istorijske objekte iz perioda od 1905. do 1908. godine kada se i odvija radnja našeg filma, pa su se gradovi gde snimamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Novi Pazar, Vranje, Niš, Valjevo, Pirot, Senta i Beograd prosto nametnuli – rekao je reditelj Jug Radivojević.

On je takođe dodao da će se u Muzej kući Bore Stankovića snimati eksterijer, a u Narodnom muzeju enterijer.

Na projektu je inače angažovano 60 glumaca i 400 statista iz različitih gradova.

Jedan od glavnih protagonista Milan Vasić koji tumači lik Maneta istakao je da se oseća kao domaćin, jer je u Vranju proveo 15 godina i tu načinio prve glumačke korake, sarađujući sa pokojnim ocem Juga Radivojevića, Radetom Radivojevićem.

Njegova partnerka u filmu, glumica Brankica Sebastijanović prvi put je u Vranju i jedva čeka početak snimanja jer će se upravo u Vranju snimiti najveći deo njene uloge.

Producent filma Miroslav Mitić zahvalio se gradovima na podršci, kao i Ministarstvu privrede jer su pokazali, kako je rekao, izuzetan sluh za realizaciju ovog projekta koji je počeo u leto 2013. godine, a čija je premijera najavljena za januar 2017. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Krenula ZONE

Izvor: OkRadio.rs, 26.Avg.2016, 09:49

Ekipa filma „Vrati se Zone“ reditelja Juga Radivojevića stigla je u Vranje, gde će biti nastavljeno snimanje, najavljeno je na konferenciji za novinare u maloj sali Skupštine grada. Tom prilikom ekipu su filma su ugostili gradonačelnik Slobodan Milenković, predsednik Skupštine grada Dejan...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.