Ministarstvo podržalo projekat razvoja IT zajednice u Boru

Izvor: Bor030.net, 12.Dec.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo podržalo projekat razvoja IT zajednice u Boru

Na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za održavanje različitih programa i obuka u oblasti informacionih tehnologija podržano je osam projekata u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, izjavila je danas državni sekretar tog ministarstva Tatjana Matić.

Projekti su za IT zajednice u Beogradu, Majdanpeku, Valjevu, Kikindi, Kragujevcu, Vranju, Somboru, Boru i Nišu, precizirala je Matić i naglasila da je za razvoj IT sektora od velikog značaja regionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << rasprostranjenost IT zajednice, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarstvo je, smatra Matić, prepoznalo tu potrebu i uključilo se u Strategiju razvoja industrije informacionih tehnologija, koja je nedavno usvojena na Vladi Srbije.

“Potrebno je premošćavanje ekonomskog, ali i digitalnog jaza koji postoji između razvijenijih gradova i manje razvijenih područja, koje će najpre biti postignuto razvojem IT kadrova kroz programe obuke i podsticanjem IT preduzetništva”, rekla je Matić.

Ona je, prilikom svečanog potpisivanja ugovora između Ministarstva i predstavnika IT zajednica čiji su projekti odobreni, pozvala predstavnike IT zajednice da zajedno definišu potrebe IT sektora kako bi bio omogućen njegov dalji razvoj, izrazivši očekivanje da će odobreni programi dati vidljive i merljive rezultate.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vranje,   Kragujevac

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.