Koridor 10 biće završen do kraja 2016.

Izvor: Politika, 24.Apr.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 10 biće završen do kraja 2016.

Ministarka Zorana Mihajlovićeva juče poručila da „niko nikada više neće u Srbiji čekati na građevinsku dozvolu duže od 28 dana”

Vranje – Potpredsednica Vlade Srbije i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović nije mogla da sakrije zadovoljstvo kada je juče pod budnim okom novinara obišla deo trase Koridora 10, takozvani sektor „Jug” i uverila se da radovi ipak napreduju, najavljujući da će Koridor 10 biti završen do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 2016.

Obilazeći deonicu Koridora 10 Vladičin Han – Donji Neredovac, Mihajlovićeva je navela da je u poslednjih godinu dana asfaltirano 58 kilometara puta, a u planu je da ove bude završeno još 120 kilometara, od čega 70 kilometara auto-puta.

Ona je naglasila da je obezbeđen novac za Koridor 10, izuzev za poslednjih osam kilometara i očekuje da će i to biti ugovoreno u narednih mesec dana.

Ministarka je kazala da novac nije problem, već je problem bio upravljanje i nadzor nad projektima i naglasila da sada u okviru resornog ministarstva postoji poseban sektor upravljanja projektima, koji se bavi i otklanja sve probleme. „Deonica Vladičin Han – Donji Neredovac je dobar primer kako se radovi odvijaju u planiranom roku i na toj deonici je već urađeno 60 odsto posla”, rekla je Mihajlovićeva, podsetivši da je izvođač radova na tom delu grčka kompanija „Terna”.

Komentarišući dinamiku radova koju izvodi grčka kompanija „Aktor” na Koridoru 10, Mihajlovićeva je rekla da je to ministarstvo upozoravalo preduzeće „Koridori Srbije” da procenat radova koje izvodi Aktor nije zadovoljavajući i da je stanje alarmantno. „Očekujemo da ’Koridori Srbije’ upozore to grčko preduzeće da završe svoj posao, a ako ne mogu, zna se šta se u toj situaciji radi”, rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je istakla da se slaže i sa tim da, ukoliko je potrebno, nadležni organi prekontrolišu sve ugovore koje ta kompanija ima sa „Koridorima”.

Ministarka Mihajlović je posetu iskoristila da u zgradi opštine Vranje uruči građevinsku dozvolu po „ubrzanoj proceduri”, kao i da se u vranjskoj vinariji „Aleksić” sretne sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Vranja.

Uručujući građevinsku dozvolu Kosti Pavloviću, koji namerava da na sopstvenoj zemlji podigne stambeni objekat i koji je odobrenje čekao 965 dana, Mihajlovićeva je rekla da „niko nikada više u Srbijineće čekati na građevinsku dozvolu duže nego što to predviđa zakon, a to je do 28 dana”.

Na kraju posete Mihajlović je obišla lokalnu vinariju „Aleksić”, koja je poznata ne samo po kvalitetu vina, već i po tome što je vode majka i dve kćerke – Dragana, Marija i Maja.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.