Bez većeg broja pacijenata u hitnim službama

Izvor: juGmedia, 03.Avg.2015, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez većeg broja pacijenata u hitnim službama

VRANJE – U Službi Hitne medicinske pomoći i Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja broj pregleda bio je u granicama normale, iako je bliizu 100 pacijenata zbrinuto.

Na urgentnom odeljenju, prema rečima Bebe Kanački iz Službe za odnose s javnoću obavljeno je 26 pregleda, reč je o povredama u kućnim uslovima, i saobraćajnom udesu, gde je jedna osoba povređena, internistički pacijenti, infektološki pacijenti-blaži oblici trovanja hranom, takođe su tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pomoć lekara.

Lekari Službe Hitne medicinske pomoći obavili su 50 pregleda u mabulanti i 14 kućnih postea.

„U ambulanti su se javljala i deca sa povišenom telesnom temperaturom usled prehlade, mučnine sa povraćanjem, upale bešike.Što se tiče kućnih poseta, pomoć su tražili pacijenti sa povišenim povišen pritiskom, bolovima u stomaku, astmatičari…“, objašnjava Kanački.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Dom zdravlja zaposlio osam lekara

Izvor: juGmedia, 03.Avg.2015

PIROT – Zahvaljujući projekatu „Unapredjenje kvaliteta života zdravstvene zaštite vulnerabilih grupa i jačanje kapaciteta u Službi hitne medicinske pomoći“ zaposleno je osam lekara sa evidencije Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje..Projekat se realizuje od 1. avgusta do 31. decembra...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.