Vršac: Železnička stanica odoleva vremenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Železnička stanica odoleva vremenu

Jedna od najstarijih železničkih stanica u Srbiji, koja će 2018. godine proslaviti 160. godina postojanja, nakon perioda tavorenja zbog malog broja putnika, sada je ponovo frekventna. Zgrada se dobro održava, isto tako i vozovi, a broj putnika sa dolaskom ruskih vozova je višetruko povećan.

Svakoga dana ima pet dolazaka ovih vozova sa beogradske Dunav stanice u vršačku. Sa njima se u oba pravca dnevno preveze između 800 i 1.000 putnika.

Dolaskom ruskih vozova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiju od koji su prvi počeli da saobraćaju upravo na relaciji Vršac Beograd znatno se promenila slika u samoj stanici, ali i kvalitetu usluga. Zato za razliku od nekih drugih zelezničkih stanica ovde stižu zadovoljni putnici.

Lepo izgleda i stanična zgrada. Železnička stanica u Vršcu je među najstarima u Srbiji i za dve godine proslaviće 160. godina od kako je u funkciji. Često se ovaj prostor koristi kao izložbeni i sad je ovde stalna postavka, a ovaj prostor je poslužio i za snimanje mnogih filmova.

Novi vozovi doneli su neuporedivo bolje ulove za vožnju i mašinovođama, a Nenad Radivojev obučavao je svoje kolege širom Srbije za vožnju ruskih vozova.

Pre pet godina na ovoj relaciji bilo je oko 500 putnika godišnje, od dolaska ruskih vozova broj je povećan na 250.000, a 2014. bilo je rekordnih 300.000 putnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.