U Novom Sadu uskoro 30 novih dečjih igrališta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu uskoro 30 novih dečjih igrališta

Izvršni direktor Zavoda za izgradnju grada "Novi Sad", Milan Balać izjavio je danas da će na 30 lokacija u 24 novosadske mesne zajednice biti u kratkom roku izgradnja dečja igrališta, a da je Zavod investitor tih radova.

Balać je rekao novinarima da će na pomenutim igralištima biti postavljeno 150 sprava, što, kako je istakao, garantuje raznolik i za decu interesantan mobilijar na tim igralištima. Balać je naglasivši da je vrednost tih radova blizu deset miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Zavod za izgradnju grada je ponosan na ovaj deo investicija vezanih za dečja igrališta. Mi smo krajem marta počeli sa izgradnjom dečjih igrališta na 30 lokacija u 24 mesne zajednice", rekao je Balać.

On je kazao da se trenutno izvode radovi na izgradnji dečjih igrališta na šest lokacija u Novom Sadu, te da bi kompletan posao na svih 30 igrališta trebao da bude završen u narednih 14 dana.

Po Balaćevim rečima nova igrališta će biti bezbedna po mališane jer su svi rekviziti kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima, atestirani i funkcionalno prilagođeni najmlađima.

Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla", Igor Milićević je rekao da je nedavno u dvorištu te škole postavljeno jedno dečije igralište, što je, kako je naglasilo, poboljšalo kvalitet boravka i rada u školi, ali je i organizaciju slobodnog vremena dece podiglo na viši nivo.

Milićević je pohvalio Zavod za izgradnju grada na tome što je, kako je kazao, prepoznao značaj postavljanja dečjih igrališta u osnovnim školama jer su igra i kretanje jedne od najznačajnijih aktivnosti za pravilan rast i razvoj dece.

Iz Zavoda za izgradnju grada apeluju na sugrađane da vode računa o dečjim igralištima kako ona ne bi bila uništavana jer njihovim uništavanjem ugrožava se i bezbednost najmlađih Novosađana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad će uskoro dobiti 30 novih dečijih igrališta

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 08:58

Novi Sad bi za oko dve nedelje trebalo da ima 30 novih dečijih igrališta sa 150 rekvizita, za koja je izdvojeno oko devet miliona dinara...Kako je 021 ranije pisao, ZIG je čekao lepše vreme (kraj marta) da bi radovi na oko 30 lokacija počeli, a u međuvremenu su obnovljeni rekviziti na nekoliko...

Nastavak na Radio 021...

Novosadska "srebrnina" prodata za 3,7 milijardi dinara

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016

Parcela pored Spensa, koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu u poslednjih par decenija, prodata je danas na javnoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada firmi "Nepi real estate project one" iz Novog Beograda po ceni od 3.774.000.000 dinara, saznaje 021...Početna cena od 2,5 milijardi dinara premašena...

Nastavak na Radio 021...

Otvorena nova zgrada Kulturnog centra u Futogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene zgrade Kulturnog centra u Futogu i tom prilikom je rekao da je Grad Novi Sad na teritoriji Mesne zajednice Futog u poslednje tri i po godine investirao 300 miliona dinara...Vučević je kazao da su pomenuta sredstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.