Novi Sad će uskoro dobiti 30 novih dečijih igrališta

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad će uskoro dobiti 30 novih dečijih igrališta

Novi Sad bi za oko dve nedelje trebalo da ima 30 novih dečijih igrališta sa 150 rekvizita, za koja je izdvojeno oko devet miliona dinara.

Kako je 021 ranije pisao, ZIG je čekao lepše vreme (kraj marta) da bi radovi na oko 30 lokacija počeli, a u međuvremenu su obnovljeni rekviziti na nekoliko igrališta i sportskih terena i to na osnovu Programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti od lokalnog interesa. Ti radovi se, inače, izvode svake godine.

Skoro potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << završena igrališta nalaze se kod vrtića "Radosnica" u Adicama, u Kružnoj ulici na Telepu, kod vrtića "Spomenak", OŠ "Nikola Tesla", te u ulicama Veljka Petrovića, Lenke Dunđerski, Banatskoj, Ticanovoj i kod škole na Klisi.

"Opredeljenje da se većina igrališta gradi u vrtićima utemeljeno je u činjenici da deca nemaju adekvatne rekvizite za igru i da su godinama unazad ove lokacije bile zanemarivane. Nažalost, ne može se odmah intervenisati na celoj teritoriji grada, zbog čega ZIG nastoji da postupno i shodno finansijskim mogućnostima izgradi što više prostora za igru dece", navode u preduzeću.

Postavljaju se ljuljaške sa jednim sedištem, klackalice sa četiri sedalice, ljuljaške sa dva sedišta, drvene kule sa toboganom, velike i male penjalice, te penjalice sa vratilom i klackalice sa dve sedalice.

Prošle godine je za održavanje dečijih igrališta, sportskih terena i rekreativnih površina sa rekvizitima bilo izdvojeno 30 miliona dinara, a radove su izvodili radnici "Lisja".

Podsetimo, novosadska igrališta proteklih meseci bila su meta vandala. Tako su dva puta uništeni rekviziti na igralištu na Novom naselju, a krajem prošle godine demolirano je desetak klupa na Keju. Tada je neko namerno čupao daske sa svake klupe.

Svako oštećenje na igralištima i sportskim terenima, naravno, plaćaju građani Novog Sada.

Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.