Podgorica: Protest protiv vlade izbornog povjerenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Protest protiv vlade izbornog povjerenja

Crnogorski opozicioni Demokratski front (DF) protestvovaće večeras ispred zgrade Skupštine u Podgorici protiv prelazne vlade koju do kraja nedelje treba da izabere parlament, a koja treba da pripremi parlamentarne izbore planirane za 9. oktobar ove godine.

Front već sedam meseci bojkotuje rad Skupštine i protestima traži formiranje prelazne vlade, u čemu mu se, međutim, nisu pridružile ostale opozicione partije u Crnoj Gori.

Vladajuće partije i opozicija potpisale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su prošle nedelje sporazum koji će omogućiti formiranje prelazne vlade i koji predviđa ulazak opozicije u izvršnu vlast, u važne državne institucije i javna preduzeća.

Skupština Crne Gore sutra počinje sednicu na čijem su dnevnom redu posebni zakon koji predviđaju formiranje prelazne vlade, izbor novih članova vlade iz redova opozicije, kao i smena predsednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Front je odbio da učestvuje u višemesečnim pregovorima, izabrao je drugačiji način političke borbe i neće biti deo vlade.

U Frontu dogovor dela opozicije s vlašću nazivaju "izdajom" i "spasavanjem" režima premijera Mila Đukanovića.

Jedan od čelnika Fronta Nebojša Medojević najavio je da će poslanici tog opozicionog saveza učestvovati u radu sednice Skupštine i time "prenijeti proteste u parlament i ukazati javnosti šta znači novonastala politička situacija u zemlji".

Protest Fronta zakazan je za večeras u 20 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.