Pančevo: Ulična akcija, tribina i koncert povodom 1. decembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Ulična akcija, tribina i koncert povodom 1. decembra

Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side KOMPAS i ove godine organizuje niz aktivnosti povodom obeležavanja 1. decembra - Svetskog dana borbe protiv side. Raznovrstan program ima za cilj promovisanje tolerancije i rušenje stigme prema HIV pozitivnim osobama, promovisanje koriščenja zaštite i zdravih stilova života.

Danas će ispred Centra za kulturu u Pančevu, u periodu od 12 do 15 časova, biti održana centralna ulična manifestacija. Prolaznici će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priliku da se informišu o prevenciji i zaštiti od HIV-a na zanimljiv način, a volonteri i volonterke KOMPAS-a na štandu će deliti prezervative.

Tribina "Virus humane dezinformacije - arHIViraj neznanje!" planirana je u 19 časova, u dvorani Apolo Doma omladine u Pančevu.

Govornici i govornice na tribini biće aktivisti i studenti koji se bave temama polno prenosivih bolesti, diskriminacije i HIV/AIDS-a i koji će na nov način predstaviti ove probleme. Oni će podeliti sa prisutnima svoja lična iskustva i razmišljanja, a svi zainteresovani imaće priliku da postave pitanja.

Za 21 čas najavlje je koncert dva benda iz Pančeva - "Buč Kesidi" i "Ljubičice".

"Buč Kesidi" je mladi autorski sastav koji postoje već par godina. Nedavno su izdali prvi singl "Jaa (imam plaan)". U bendu sviraju: Zoran Zarubica - bubanj i vokali, Alen Duš - bas gitara i vokali, Luka Racić - gitara i vokal.

"Ljubičice" je šestočlana rock'n'roll grupa, koja je nakon nekoliko uspešnih singlova objavila 2014. godine prvi album "Ljubičice&Co.". Članovi benda su: Vuk Stevanović, Petar Stevanović, Lazar Pajić, Andrija Gavrilović, Miloš Budimirov, Nikola Bićanin, Zorica Joksimović, Ivana Manojlović.

Ulaz na sve programe je besplatan, kaže se u najavi.

Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS je nevladina, omladinska, humanitarna i neprofitna organizacija čija je glavna misija unapređenje i sprovođenje primarne prevencije HIV/side među mladima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina: Rekordan broj zaraženih HIV-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015

Klinički centar Vojvodine saopštio je danas da je u toku 2015. godine otkriven rekordan broj osoba koje žive sa HIV-om, njih 38 i da je to podatak do 26. novembra 2015. godine, te da se na Klinici za infektivne bolesti, Odsek za HIV/AIDS, trenutno prati i leči 250 pacijenata obolelih od HIV infekcije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.