Ligaši traže promenu Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ligaši traže promenu Ustava

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas promenu Ustava i precizno definisanje položaja Vojvodine, u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima.

Materijal koji aktivisti LSV ovih dana dele u gradovima i opštinama širom Vojvodine podsetiće građane kako se u Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano Ustavom, saopštila je Liga.

Tu je, kako je navedeno i spisak fabrika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucija i mnogo toga drugog što je izgrađeno u Vojvodini u to vreme, kada je Vojvodina upravljala svojim novcem i imovinom.

Iz LSV podsećaju da godinama insistiraju na zakonu o finansiranju nadležnosti Vojvodine čije je donošenje propisano Ustavnim zakonom za sprovođenje Ustava.

"Godinama upozoravamo da se nadležnosti Vojvodine sve više krune, a vraćaju samo one za koje se ne da novac", navodi se u saopštenju i dodaje da Zakon o javnoj svojini, u delu koji se odnosi na AP Vojvodinu i dalje nije u potpunosti sproveden.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži promenu Ustava

Izvor: Blic, 26.Sep.2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas promenu Ustava i precizno definisanje položaja Vojvodine, u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima...Materijal koji aktivisti LSV ovih dana dele u gradovima i opštinama širom Vojvodine podsetiće grđjane kako se u Vojvodini živelo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.