Infrastrukturom sprečiti odlazak mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infrastrukturom sprečiti odlazak mladih

Na prigodan način, danas je u Đali, pograničnom mestu na teritoriji opštine Novi Kneževac, obeležen završetak infarstukturnih radova u tom naselju. I pored nasleđenih problema i dugovanja koja umnogome opterećuju skroman opštinski budžet, lokalna samouprava izdvojila je oko 7 miliona dinara za uređenje sela koje se nalazi u neposrednoj je blizini graničnog prelaza sa Mađarskom.

Sa 7 miliona dinara iz budžeta opštine Novi Kneževac uređen je centar Đale, završeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su radovi na vodovodnoj mreži, kao i izgradnja odmorišta na bisiklističkoj stazi koja je inače deo IPA projekta sa susednom Mađarskom.

"Uštedama, koje smo ostvarili zahvaljujući rigoroznoj štednji, uspeli smo da realizujemo ove investicije. I pored dugova koje smo zateklii, a podsetio bih da je iz ovogodišnjeg budžeta koji planiran u iznosu od 430 miliona dinara čak trećina otišla upravo na vraćanje dugovanja, uspeli smo da sa izdvojenih 7 miliona dinara realizujemo tri investicije planirane u mestu Đala"izjavio je za RTV dr Radovan Uverić, predsednik opštine Nvi Kneževac

Mesto Đala u neposrednoj je blizini graničnog prelaza sa Mađarskom, odnosno prvo je naselje na ulasku u Srbiju iz pravca Evropske unije. Tim pre zaslužuje veću pažnju:

Radovan Jančić, narodni poslanik potvrdioje za RTV da ovo mesto napuštaju mladi." Od nekada mesto sa 3 hiljade i 500 stanovnika, u Đali je danas svega oko 700 meštana, a mladi i dalje odlaze".

Ulaganja u infrastrukturu, ali pre svega bolji ekonmoski uslovi i posao jedini su način da Đala i susedna mesta opstanu– kažu meštani:

Za pomalo zaboravljena manja mesta na severu Banata važna je svaka investicija, ulaganja u infrastrukturu. Sever Vojvodine i Srbije zaslužuje ipak mnogo više,kažu nadležni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže SZ Apatin, saznajemo od Maje Kuridže

Izvor: 025info.rs, 28.Avg.2017, 12:07

Radovi na izmeštanju potisnog cevovoda otpadnih voda u Slobodnoj zoni Apatin uspešno su završeni i u predviđenom roku. U pitanju je investicija vredna 9 miliona dinara, za šta je sredstva obezbedilo Ministarstvo privrede. - Iskoristila bih priliku da se zahvalim Ministarstvu privrede koje nam...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.