Horgoš: Oboleli dečak nije zanemareno dete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horgoš: Oboleli dečak nije zanemareno dete

Priča o teško bolesnom četvorogodišnjem dečaku koji trinaest meseci leži u Dečjoj bolnici u Novom Sadu i dalje izaziva pažnju javnosti. Iza senzacionalističkih napisa u pojedinim medijima o tome da je ostavljen, kako izgleda, stoji sasvim druga priča - teški uslovi života. Porodica dečaka čija je sudbina ovih dana mnoge dotakla i potresla, živi  u Horgošu u skromnim uslovima.

Ni majka ni očuh nisu zaposleni, a imaju još troje maloletne dece.

Očuh  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kristijan Vaš radi sezonske poslove i na sve načine, kako ističe, trudi se da zbrine porodicu.

Samo  za lekove mesečno izdvajaju i do  150 evra.

Priznaju da nemaju novca za česte odlaske  u Novi Sad ali su, kako kažu, u svakodnevnom kontaktu sa detetom.

U Centru za socijalni rad u Kanjiži ističu da ovde nema zanemarivanja deteta.

Porodica je, kako navode, učinila sve kako bi dečaku obezbedila neophodne uslove za rast i razvoj u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem.

U centru pokušavaju  da im pomognu koliko mogu.

Pošto nemaju redovnih primanja, dobijaju novčanu socijalnu pomoć i koriste usluge Centra za socijalni rad Kanjiža.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORODICA DEČAKA (4) OSTAVLJENOG U BOLNICI: Lažu da ne brinemo o sinu

Izvor: Kurir, 06.Feb.2016, 09:00

Kristijan Vaš, očuh bolesnog dečaka smeštenog u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, tvrdi da ga nisu napustili i da se majka preplašila od hajke koja se danima vodi protiv njih...SUBOTICA - Nije tačno da ne brinemo o našem sinu. Siromašni smo. Jednostavno nemamo para da odemo do njega. Trudimo se da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.