Slava kosovskim junacima u srcu Srbije

Izvor: Mondo, 28.Jun.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slava kosovskim junacima u srcu Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković položili su danas venac na Spomenik kosovskim junacima u centru Kruševca u okviru državne ceremonije obeležavanja 627. godišnjice boja na Kosovu.

Foto: youtube/printscreen

Vidovdan se u Srbiji obeležava na nacionalni i verski praznik, a u Kruševcu i kao Dan grada.

Vence na Spomenik Kosovskim junacima položili su predstavnici Grada Kruševca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i pobratimskih gradova, a jutros je rukovodstvo Kruševca cveće položilo u spomen-kompleksu Slobodište, na spomen-obeležju na Fontani i kod Krsta na Bagdali.

Sveštenstvo kruševačke eparhije jutros je u crkvi Lazarici služilo liturgiju, a nakon litije kroz grad održan je pomen kod Spomenika Kosovskim junacima.

 Svečana sednica Skupštine na kojoj će dodeljuje Vidovdanska nagrada i priznanja biće održana u 18 časova, a odluka o dobitnicim donosi se na redovnoj sednici koja se održava sat i po ranije.

Uveče će na Trgu mladih, u okviru manifestacije "Vidovdan 016" i povodom jubileja - 70 godina od formiranja profesionalnog pozorišta, Kruševačko pozorište otvoriti stalnu izložbu fotogafija pod nazivom "Prozori sećanja".

Na devet "prozora", kako navode iz Pozorišta, biće postavljeni likovi Dragoslava Vasiljevića Fige, Ljubinke Bobić, Borisava Mihailovića, Miodraga Petrovića Čkalje, Radmile Savićević, Taška Načića, Milana Puzića, Bate Paskaljevića i Vlastimira Djuze Stojiljkovića.

U susret Danu Grada, tokom prethodnih dvadesetak dana, u Kruševcu su u okviru manifestacije "Vidovdan 2016", održani brojni kulturni, umetnički, turistički, zabavni i sportski programi.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Tomislav Nikolić,   Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.