Poginulo sedam osoba u padu helikoptera

Izvor: RTV Pink, 14.Mar.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo sedam osoba u padu helikoptera

Sedam osoba poginulo je kasno sinoć kada se srušio vojni helikopter kojim je u Beograd transportovana životno ugrožena beba iz Novog Pazara, a Vojska Srbije formirala je dve komisije koje treba da utvrde uzrok nesreće.



U udesu helikoptera stradali su pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar i letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anestetičar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara. Helikopter koji se srušio bio je jedna od najispravnijih letelica u ratnom vazduhoplovstvu Srbije, posada najbolje što je jedinica Vojske Srbije mogla da ponudi, a najoptimalniji uslovi za sletanje bili su na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Domu Vojske Srbije. Formirane su dve komisije za utvrdivanje uzroka nesreće koje imaju zadatak da utvrde za?to je do nesrece do?lo, ko je eventualno odgovoran, kao i uzroke tenicke prirode. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je rok za izveštaj komisije koja treba da utvrdi odgovornost u sredu, 18. marta, dok je tehničkoj komisiji dat rok do 30. marta. Diković je rekao je da će nadležni organi utvrditi ko snosi odgovornost za nesreću, ali istakao da odgovornost osećaju i on i njegovi saradnici. Na konferenciji za novinare rečeno je da je od 1996. godine ovo najte?a nesreća sa tako tragičnim ishodom u Srbiji. Vlada Srbije proglasila je nedelju 15. mart Danom žalosti, a grad Novi Pazar proglasio je trodnevnu žalost - u nedelju, ponedeljak i utorak biće otkazane sve manifestacije u tom gradu. Grad će, kako je rečeno, pomoći porodicama nastradalih iz Novog Pazara, ali i porodicama pilota. Regulatorno telo za elektronske medije (REM) danas je, povodom proglašenja 15. marta za Dan žalosti na teritoriji Republike Srbije, obavestilo medije da usklade svoj program sa tom odlukom.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.