Odbrambena industrija je zamajac naše ekonomije

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odbrambena industrija je zamajac naše ekonomije"

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je sinoć da je Vojska Srbije nezaobilazan činilac naučno-tehnološkog i svakog drugog vida razvoja Srbije.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući odlukama Vlade Srbije započelo je opremanje ratnog vazuhoplovstva i protivvazdušne odbrane, dok se kopnena vojska već oprema savremenim artiljerijskim oruđem i opremom.

"Naš cilj je da za kompletno profesionalnu vojsku nabavimo i opremimo najsavremenijom opremom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da svaki naš vojnik bude već sada vojnik 22 veka. Modernizacija vojske koja je garant bezbednosti svih naših građana, uslovljena je i razvojem naše namenske industrije", rekao je ministar odbrane.

On je naveo da je odbrambena industrija prepoznata kao pokretač celokupne privrede Srbije, kao i da svojim rezultatima čini zamajac srpske ekonomije.

"Izvoz namenske industrije prošle godine uvećan je tri puta u odnosu na 2012. godinu, dok se ove godine očekuje 20 odsto veći izvoz nego prethodne. Zbog takvog potencijala Vlada Srbije odlučila je da investira u namensku industriju posle više decenija sa 43 miliona evra što će doneti nova radna mesta, rast proizvodnje i povećanje izvoza", rekao je đorđević.

Kao neka od dostignuća namenske industrije Đorđević je istakao oklopna vozila, domaće proizvodnje "Miloš", "Lazar" i haubica "Nora", koja su zajedno sa borbenim sredstvima veliki potencijal Srbije, koji će se naći u operativnoj upotrebi u jedinicama VS.

Čestitajući vojnicima Dan vojske, on je pripadnicima vojske poželeo dobro zdravlje i uspeh u radu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.