Akro-grupa „Striži“ na paradi u Moskvi (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 04.Maj.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akro-grupa „Striži“ na paradi u Moskvi (VIDEO)

Ruska akro-grupa „Striži“, koju su Beograđani imali prilike da vide 16. oktobra prošle godine na vojnoj paradi, nastupiće 9. maja u Moskvi.
Ubedljivo najatraktivniji deo programa vojne parade u Beogradu, svakako je bio nastup pilotske grupe „Striži“ koja je izvodeći akrobacije iznad centra grada zasenila sve posmatrače.
Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pilotska grupa koja je osnovana 6. maja 1991. godine i deo je ruskog ratnog vazduhoplovstva demonstriraće svoje vrhunsko letačko umeće na Paradi pobede u Moskvi 9. maja.
Akro grupa „Striži“ je sastavljena od najboljih pilota koji lete u avionima „mig-29“, a smeštena je u vazduhoplovnoj bazi Kubinka, 60 kilometara od Moskve.
U zavisnosti od događaja „Striži“ nastupaju u sastavu od četiri do šest aviona. Najčešće boje na MiG-ovima su crvena, bela i plava. U svom programu imaju mnoštvo grupnih i solo akrobatskih manevara.
Nastupi obuhvataju prelete u formaciji „piramida“, „čekić“, „strela“, „krst“ i „krilo“.
Ovaj avijacijski sastav jedan je od tri aktivne akro-grupe ruskih vojnih vazduhoplovnih snaga. Pored akrobatskih veština i učešća na avio mitinzima širom sveta, „Striži“ su takođe čuvari vazdušnog prostora, lete u pratnji predsedničkog aviona, pokrivajući nebo iznad te oblasti.

The post Akro-grupa „Striži“ na paradi u Moskvi (VIDEO) appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.