Znate li šta je Snapchat sada napravio?

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li šta je Snapchat sada napravio?

Snapchat pretekao Google, stiže gedžet kakav su mnogi čekali.

Došao je i taj dan – predstavljene su naočare za sunce koje mogu da snimaju ugrađenom kamerom koje izgledaju kao i sve druge moderne naočare.

Naočare se zovu Spectacles i koštaju 100 funti. Predstavila ih je kompanija Snap Inc., tj. Snapchat kako se do pre nekoliko dana zvala.

Snapchat ovim potezom želi da pređe granice popularne aplikacije za dopisivanje.

Osnivač Snapchat-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dvadesetšestogodišnji Evan Spigel izjavio je za Wall Street Journal da je koristio uređaj kada je bio na godišnjem odmoru u Kaliforniji.

Rekao je: „Šetali smo šumom, gledali u prelepo drveće. Kada sam kasnije pogledao snimak koji sam snimio uz pomoć naočara, video sam sopstvenu uspomenu kroz svoje oči – bilo je neverovatno.“

„Jedno je videti slike onoga što ste iskusili, ali je potpuno druga stvar kada iskusite već iskušeno. Osećaj je kao da ste tamo ponovo.“

Snapchat nije prva kompanija koja je predstavila naočare sa kamerom. Google je predstavio svoje Google Glass naočare po ceni od 1.500 dolara. Tada su mnogi bili zabrinuti za privatnost. No, sada su izgleda svi promenili mišljenje, piše Metro.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.



Izvor: Spectacles

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.