Željko Mitrović traži uputstvo od NUNS-a

Izvor: Mondo, 15.Jun.2013, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Mitrović traži uputstvo od NUNS-a

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović pozvao NUNS, koji ga je optužio da koristi poziciju na medijskom tržištu za lične obračune, da mu pruži "uputstvo" šta se u Srbiji sme, a šta ne sme objavljivati.

"Moj respekt prema vašoj maloj družini iskazao sam više puta i moram da priznam da mi je posebno drago što se pozivate na profesionalne standarde i etički kodeks. Iz tog razloga zamolio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bih vas da mi date dodatna pojašnjenja i uputstva šta se u Srbiji sme, a šta ne sme objavljivati, ko sme, a ko ne sme da krade i, na kraju, ako hoćete, ko sme a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama gradonačelnika (Beograda Dragana) Đilasa", navodi Mitrović.

NUNS je ranije danas kritikovao Mitrovića da na "neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune", i pozvao Republičku radiodifuznu agenciju da reaguje u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koje ima.

Mitrović je pre toga otpužio Đilasa da ima "monopolističku poziciju u reklamnoj industriji" zbog čega su mnogi mediji posta i zavisni od njega, kao i da zloupotrebljava novac i sredstva klijenata na podelu na podobne i nepodobne medije.

Mitrović je u odgovoru NUNS-u upitao da li njegova televizija sme da u ponedeljak objavi informacije o tome kako je Đilas "hapsio" rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija i pored, kako se navodi, saznanja da su nevini, što je i sam potvrdio.

"Slozićete se, nadam se, da svako udruzenje, pa i vaše, ne sme da bude strina, a ni advokat kriminalaca, tapkaroša, lopova, beskrupuloznih nakupaca, jer u ambijentu demokratizacije i slobode informisanja svaka društvena devijacija ne sme biti prikrivana", naveo je Mitrović.

NUNS uputio Mitrovića na profesiju

Nezavisno udruženje novinara Srbije odgovarajući na saopštenje direktora "Pink media grupe" Željka Mitrovića uputilo ga je na to da je način na koji objavljuje jedan medij regulisano pravilima profesije, ali i Zakonom o informisanju, Zakonom o radiodifuziji i Etičkim kodeksom novinara Srbije.

"NUNS najdobronamernije upućuje g. Mitrovića na pomenuta štiva, a ukoliko i posle toga bude imao još nekih dilema, slobodni smo da mu ponudimo dodatnu edukaciju", navodi udruženje i ocenjuje da pomenute zakone i Etički kodeks treba ponovo da pročitaju i članovi RRA i Ministarstva kulture i medija "koji tolerišu ovakvo ponašanje Željka Mitrovića".

(Tanjug, foto: MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS odgovorio Željku Mitroviću

Izvor: NaDlanu.com, 15.Jun.2013

Beograd -- NUNS je odgovorio večeras na saopštenje direktora "Pink media grupe" Željka Mitrovića, koji je reagovao nakon poziva ovog udruženja da ne krši etički kodeks...NUNS ukazalo da vlasnik TV Pink Mitrović na neprimeren način koristi svoju poziciju za lične obračune.Predsednik "Pink media...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.