Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatražena ekshumacija radi utvrđivanja smrti starice iz Laktaša

BANJA LUKA -Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dijana Kukobat zatražila je danas od Osnovnog suda u Banjaluci da izda naredbu za ekshumaciju beživotnog tijela Nevenke Ignjatić (82), kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti ove starice.

Policija u Laktašima je uhapsila unuka ove starice Vladimira Ignjatića (18), zbog sumnje da je, kako je saopšteno, usmrtio baku kedijem, dok se obučavao za vožnju te da su mu u pokušaju prikrivanja pomogli otac i neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od komšija.

Iz policije su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavili izvještaj protiv Vladimira Ignjatića, te Radana Guduraša (1974.), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni su ispitani, a s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za stavljanje prijedloga za određivanje mjere pritvora, pušteni su na slobodu i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Slučaj je otkriven nakon što su u petak iz Službe hitne pomoći u Laktašima prijavili u Policijsku stanici da im je dovezeno tijelo starice koja je podlegla od povreda, navodno, zadobijenih u padu sa tavana pomoćnog objekta.

Kako ističu iz policije, početne informacije su i upućivale da je starica, usljed gubitka ravnoteže, penjući se merdevinama na tavan, izgubila ravnotežu, okliznula se i pala, te od posljedica povreda preminula.

Međutim, iz policije navode da su tokom istrage utvrdili su da je Radan Guduraš obučavao Vladimira Ignjatića da upravlja vozilom, te je usljed nesporazuma, krenuo naprijed automobilom i udario staricu, pregazio je, a ona je od zadobijenih povreda preminula na putu do Službe hitne pomoći Laktaši.

U namjeri da prikriju šta se dogodilo, Guduraš, te Z.I. (52) i R.Z. (29) su, kako je saopšteno, lažnim prikazivanjem činjenica, odnosno postavljenjem merdevina, pripremanjem tragova na licu mjesta, lažno predstavili da je osamdesetdvogodišnjakinja pala sa merdevina i od zadobijenih povreda preminula.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.