Zadržavanja na Horgošu oko dva sata

Izvor: RTS, 04.Avg.2017, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadržavanja na Horgošu oko dva sata

Zbog novog talasa vozila iz Zapadne Evrope i povratka turista i gastarbajtera sa odmora, pojačan je saobraćaj na graničnim prelazima sa Mađarskom.
Na Horgošu, vozila se zadržavaju oko dva sata da bi stigla do graničnog prelaza Reske, a oko 120 minuta se čeka i u pravcu prema Srbiji.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim prelazima pojačan je broj vozila, a zadržavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se kreću od 30 do 60 minuta, dok su međuprostori uglavnom puni pa su realna vremena zadržavanja mnogo duža i kreću se trenutno od 90 do 120 minuta sa njihove strane.
Zato se vozačima savetuje da koriste alternativne prelaze sa Mađarskom - Kelebiju i Bački Breg, koji su otvoreni 24 časa, dok su Đala, Bajmok i Bački Vinogradi otvoreni od 07.00 do 19.00.
Alternativni prelazi sa Hrvatskom su Šid, Sot, Ljuba i Bačka Palanka, a sa Crnom Gorom Jabuka ili Špiljani.
Najopterećeniji su auto-putevi E-70 i E-75 iz pravca Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji kao i putevi koji vode prema Crnoj Gori, saopštio je AMSS.
Na naplatnim rampama, auto-putevima i frekventnijim putnim pravcima u Srbiji se danas očekuje pojačan saobraćaj s obzirom na to da je poslednji radni dan u nedelji u letnjoj turističkoj sezoni, saopštio je AMSS.
Na naplatnim rampama zadržavanja su od 10 do 15 minuta, a vozačima se savetuje da pripreme tačan iznos za naplatu putarine, kako bi ubrzali prolazak.
Tokom dana, do 17 časova, zbog radova na sanaciji i asfaltiranju srednje (vozne) saobraćajne trake, na državnom putu IA reda broj 1, deonica od Jagodine do Batočine, u smeru Niš - Beograd, saobraćaj će se odvijati levom (preticajnom) kolovoznom trakom.
Srazmerno većem broju vozila i pojačanom saobraćaju, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, što je karakteristično za leto zato je neophodan veći oprez za volanom, a na put treba kretati odmoran i praviti češće pauze.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jutros najveća gužva na Horgošu

Izvor: Press, 04.Avg.2017

Jutros najveća gužva na graničnom prelazu s Mađarskom- Horgoš, gde se na izlasku iz Srbije čeka oko dva sata, saopštio je AMSS. . Foto:B92.net. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na ostalim graničnim...

Nastavak na Press...

AMSS: Veliki broj vozila u međugraničnom prostoru

Izvor: B92, 04.Avg.2017

Beograd -- Zadržavanje na srpskim graničnim prelazima 30 - 60 minuta, ali se realno čeka od sat i po do dva s druge strane zbog mnogo vozila u međugraničnom prostoru...Najopterećeniji su autoputevi E-70 i E-75 iz pravca Hrvatske i Mađarske ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i putevi I prioriteta ka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.