Na Batrovcima i Horgošu čeka se dva sata

Izvor: RTS, 05.Avg.2017, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Batrovcima i Horgošu čeka se dva sata

Saobraćaj je ovog popodneva očekivano pojačanog intenziteta, što se odražava i po čekanjima na naplatnim stanicama i na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Prema podacima Uprave granične policije, na granici sa Mađarskom na Horgošu putnička vozila čekaju oko dva sata na izlazu i oko sat vremena na ulazu u zemlju.
Slična situacija očekuje vozače i na hrvatskoj granici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer se na Batrovcima čeka oko dva sata na izlazu iz Srbije, dok se i na ulazu saobraćaj postepeno pojačava. 
Na Šidu se čeka oko sat vremena na ulazu u zemlju. 
Očekujemo se pojačan protok vozila i na manjim prelazima sa Mađarskom, kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, koji su otvoreni od sedam dp 19 časova. 
Kelebija i Bački breg rade 24 sata, a na njima se trenutno čeka oko pola sata. 
AMSS preporučuje korišćenje alternativnih prelaza i sa Hrvatskom kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin. 
Ka Crnoj Gori na Gostunu su zadržavanja oko 45 minuta, pa se u satima pojačanog saobraćaja preporučuju Jabuka ili Mehov Krš. 
Na prelazu Gradina sa Bugarskom čeka se 30 do 45 minuta, dok se isto vreme čekanja očekuje i na GP Preševo sa Makedonijom.
Ovo je prvi vikend u avgustu i smena je turista, pa je na putevima veći broj domaćih vozila, ali i onih sa stranim registarskim oznakama.
Na naplatnim stanicama Stara Pazova, Sirig i Nais trenutna zadržavanja su oko 15 do 20 minuta, pa se savetuje da vozači pripreme tačan iznos za naplatu putarine jer na taj način ubrzavaju prolaz.
Najopterećeniji je Koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a slično je u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj, pa se zbog većeg priliva vozila stvaraju kolone i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.