ZA LUKSUZNU LUDU NOĆ: Jelka od čistog zlata za 5 miliona dolara!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA LUKSUZNU LUDU NOĆ: Jelka od čistog zlata za 5 miliona dolara!

TOKIO - Prodavnica eksluzivnih juvelirskih proizvoda "Ginza Tanaka" koja se nalazi u centru najpoznatije trgovinske četvrti Tokija Ginzaponovo odlučila je da prodaje posebne jelke namenjene onima koji vole da luksuzno dočekaju Božić i Novu godinu, pa je stavila u prodaju novogodišnju jelku od čistog zlata čija je cena 500 miliona jena (oko 5 miliona dolara).

Kako izveštavaju japanski mediji, visina najveće jelke iz kolekcije "Diznijeva Zlatna božićna jelka" je 2,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << metara, a za njenu izradu je potrošeno 43 kilograma čistog zlata.

Glavna karakteristika i dragocenost su figure Diznijevih heroja - Mikija Mausa, njegove drugarice Mini, Paje Patka, Vini Pua i drugih koji lete na balonima. Svaki od ovih ukrasa je ručno izrađen, a dopunjuju ih kutijice sa zamišljenim poklonima.Osim ove jelke kupcima su ponuđene i manje i jeftinije jelke.

Tako se za oko 16.000 dolara može kupiti jelka visoka oko 20 centimetara, ukrašena sa 26 likova iz crtanih filmova, a na nju je potrošeno 127 grama zlata i 400 grama srebra. U Prodavnici postoji i srebrna verzija koja je još jeftinija.

Prodaja će trajati do 25 decembra. Zlatara "Ginza Tanaka" je prvi put postala poznata novembra 2011 godine kada je širokom auditorijumu predstavila svoje božićno drvo visine 1,92 metra čija je cena bila oko 2 miliona dolara.

Prošle godine je u prodaju stavljena božićna jelka visine 2,4 metra čija je cena bila 4,2 miliona dolara. Da li je prošle godine neko bio zainteresovan da je kupi, do danas nije objavljeno.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROSTAKLUK NA RAČUNU: Naplatili mu ono što nije kupio!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013

Račun koji kruži društvenom mrežom Fejsbuk objavio je pokret Zaštita potrošača i izazvao pravu buru reakcija među ljudima..Fotografija fiskalnog računa koju je na svoju Fejsbuk stranu okačio pokret "Zaštita potrošača" nije za decu, niti za osetljivije i to sve zbog jedne stavke...Iako smo...

Nastavak na Kurir...

Kad se zameriš ruskom saobraćajcu on uradi sledeće

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013

Saobraćajci su smatrali da je vozač pretnja drugima u saobraćaju pa su ga zamolili da napusti vozilo. Ali se vozač oglušio o naredbe..RUSIJA - Plicajci su zaustavili vozača zbog sumnje da vozi pod uticajem opijata. Kada su ga zaustavili ponašao se čudno...Saobraćajci su smatrali da je vozač...

Nastavak na Kurir...

DEČAK PISAO DEDA MRAZU: Izleči mog tatu od raka, meni drugo ništa ne treba!

Izvor: Kurir, 19.Nov.2013, 15:58

Roni je posebno naglasio Deda Mrazu da bi, ako bi mu ispunio želju, postao najsrećniji dečak na celom svetu..Desotogodišnji dečak napisao je pismo Deda Mrazu da, ako može, izleči njegovog oca koji ima zloćudni tumor na mozgu...Roni Haris je rekao da ove godine ima samo jednu želju - da njegov...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.