Vučić zadovoljan radom Vlade u prvih 100 dana

Izvor: Beta, 30.Jul.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zadovoljan radom Vlade u prvih 100 dana

BEOGRAD, 30. jula 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u načelu zadovoljan radom svih ministara u prvih sto dana Vlade Srbije.

On je u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN kazao da Vlada ostaje otvorena za kadrovska pojačanja i precizirao da je upražnjeno mesto ministra privrede veoma važno i da zato i ne žuri da ga popuni.

"Iskoristićemo dodatni rok od 15 dana da bismo izašli s tim kandidatom u toku avgusta", rekao je Vučić i ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << će Srbija ovu godinu završiti u recesiji samo zbog poplava.

"Bez toga imali bismo rast BDP-a od 0,5 odsto u ovoj, izbornoj godini. Ovako, uz sve probleme, a pre svega u energetskom sektoru, verovatno ćemo imati pad od 0,4 odsto, ali već 2015, uprkos merama fiskalne konsolidacije, imaćemo rast od najmanje 1,5, a godinu dana kasnije možda i više od tri odsto", naveo je on.

Predsednik Vlade je podsetio da će na jesen, u septembru, biti donet rebalans budžeta za 2014. godinu.

Vučić je istakao da EPS nije na prodaju jer bi sada imao veoma nisku cenu, i da je cilj Vlade da nadje manjinskog strateškog partnera, ali da o tome nije bilo reči "ni sa Rusima, ni sa bilo kim drugim".

Premijer je izrazio očekivanje da će Telekom Srbije biti privatizovan do juna 2015. i da će njegova cena biti viša od one koja je ponudjena Vladi Mirka Cvetkovića.

Kako piše NIN, Vučić je posredno potvrdio da se u oktobru može očekivati smanjenje plata u javnom sektoru i penzija, za šta se zalaže i novi ministar finansija Dušan Vujović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić zadovoljan radom Vlade u prvih 100 dana

Izvor: Studio B, 30.Jul.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u načelu zadovoljan radom svih ministara u prvih sto dana Vlade Srbije. ..On je u intervjuu za sutrašni broj nedeljnika NIN kazao da Vlada ostaje otvorena za kadrovska pojačanja i precizirao da je upražnjeno mesto ministra privrede veoma važno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.