Vučić otvorio Mumbajsku berzu: To će biti upisano zlatnim slovima u istoriji Srbije

Izvor: Blic, 12.Jan.2017, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otvorio Mumbajsku berzu: "To će biti upisano zlatnim slovima u istoriji Srbije"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas, u nastavku posete Indiji, otvorio Mumbajsku berzu što je, kako je naglasio, velika čast za Srbiju.

Vučić je ocenio da će otvaranje Mumbajske berze ostati upisano zlatnim slovima u istoriji jednog brojčano malog, ali ne u duhovnom smislu malog naroda.

Podsetio je da je prošle godine to učinio šeik Muhamed, kao i da su prethodne godine na nacionalni praznik dolazili francuski predsednik Fransoa Oland, predsednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Barak Obama.

- To je velika stvar za nas - rekao je Vučić novinarima.

Premijer je juče, tokom boravka u Mumbaiju, informisao predstavnike indijskih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju da je poslovna klima u našoj zemlji značajno bolja i da je podrška Vlade za otvaranje novih radnih mesta naišla na veliko interesovanje nekih od najvećih evropskih kompanija.

Vučić je upoznao indijske privrednike o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela u poslednje dve godine, kao i o paketu ekonomskih mera za podršku stranim investitorima.

Premijer je istakao da zbog ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, Turskom, SAD, kao i zemljama Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, Srbija danas predstavlja veoma interesantnu destinaciju za direktne strane investicije sa najvećim potencijalnim tržištem.

Indijski privrednici smatraju da je Srbija, pored dobre investicione klime i lokacijski veoma zanimljiva za njihove investitore zbog mogućnosti da za kratko vreme svoju robu dostave do evropskog i ruskog tržišta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić otvorio Mumbajsku berzu i sastao se sa predsednikom "Mahindra grupe"

Izvor: RTS, 12.Jan.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je Mumbajsku berzu. Poslednjeg dana posete Indiji, Vučić je razgovarao i sa predsednikom "Mahindra grupe" Anandom Mahindrom, koji je ocenio da je Srbija interesantno tržište i "najbolje locirana destinacija u srcu Evrope". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.