Vučić na naslovnici kineskih novina

Izvor: Mondo, 19.Dec.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na naslovnici kineskih novina

Da su srpski mediji opširno izveštavali o boravku predsednika Vlade Kine Li Kećijanga Beogradu svi smo se uverili, a iz Kine stiže dokaz da se i u toj zemlji poseti pridaje veliki značaj.

Foto: Instagram

Tako je na naslovnoj strani kineskog dnevnika Čajna dejli (China Daily) objavljen izveštaj o aktivnostima kineskog premijera u Srbiji, ilustrovan velikom fotografijom na kojoj dvojica premijera mašu okupljenima na novootvorenom Pupinovom mostu.

I ostali svetski mediji poslednjih dana su pisali o beogradskom Samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope kao o ambiciji Srbije da postane "kineska kapija" za Balkan i Evropu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.