Vučić: Srbija će predati BiH zaključke o napadu u Srebrenici

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2015, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija će predati BiH zaključke o napadu u Srebrenici

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima svoje zaključke o napadu na njega 11. jula na komemoraciji u Potočarima kod Srebrenice i da će to dati nadležnim organima u Bosni i Hercegovini.

"Mi imamo svoje zaključke daćemo to nadležnim organima u BiH. Mislim da oni znaju ko su organizatori i da su neke priveli", rekao je Vučić za televiziju N1.

Vučić je dodao da ne želim da se vodi hajka protiv njegovih napadača, već da bi možda >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neko od organizatora trebalo da objasni čemu je služio napad.

On je kazao i da je primio pismo jednog od privedenih iz centralne Bosne koji je rekao da je preterao tog dana i da želi da bude njegov gost kad bude u Beogradu.

"Ja sam svojoj službi rekao da ako dođe da ga pozovu", rekao je Vučić i dodao da je za obe zemlje najbitnija stabilnost i jačanje saradnje.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da je tog dana napravio jednu grešku, jer nije znao da će "prvi put posle 20 godina zvanice biti uvedene u masu".

"Ja sam jednu grešku napravio. Nisam zvao Vučića, ali me je radovalo da dođe i kazao sam nešto što nisam smeo da mu je garantovana sigurnost, a to je trebalo drugi da garantuju", rekao je Izetbegović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija će predati BiH zaključke o napadu na mene u Srebrenici

Izvor: Blic, 04.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima svoje zaključke o napadu na njega 11. jula na komemoraciji u Potočarima kod Srebrenice i da će to dati nadležnim organima u Bosni i Hercegovini (BiH)..."Mi imamo svoje zaključke daćemo to nadležnim organima u BiH. Mislim da oni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.