Vučić: Agresivna manjina maltretira pristojnu većinu

Izvor: B92, 28.Mar.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Agresivna manjina maltretira pristojnu većinu

Poslednjih dana na delu je najbrutalnija kampanja onih koji smatraju da je poželjno samo mišljenje iz "kruga dvojke" i prijatelja Soroša i onih koje podržava.

To je rekao predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

"Ovde agresivna manjina maltretira pristojnu većinu", rekao je Vučić gostujući na javnom servisu i istakao da on hoće da bude predsednik i onih koji misle na drugačiji način.

Kampanju svojih političkih protivnika ilustrovao je najnovijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučajem vezanim za fabriku "Goša".

"Američka TV N1", rekao je, vodi kampanju o stanju u toj fabrici, a niko ne kaže da je ona privatizovana jos 2007, kada on, kaže, nije ni znao u kom je delu opozicije.

Zatim je za "Gošu" tražen spas u partnerstvu s državom, 2013, ali je tadašnji ministar privrede Saša Radulović to odbio.

"Zašto krijete da su to recidivi nekadašnjih loših poslova. Niti smo ih mi doveli, niti išta od toga oduzeli radnicima, ni luk jeli, ni luk mirisali", prokomentarisao je Vučić, gostujući na javnom servisu.

Međutim, dodao je, medijima činjenice ne smetaju da nastave s brutalnom kampanjom, pa su tako i pre nekoliko dana Maji Gojković dobacivali na izložbi Olje Ivanjicki neki koji su, kaže, umislili da su pisci.

Od 1. juna, kad stupa na snagu novi zakon, takvi će dobro razmisliti da li da napadaju ženu, poručio je Vučić i dodao da je zato srećan što je danas u Šumicama razgovarao sa ženama.

Nama, rekao je, jednostavno nije dozvoljeno da o nekome mislimo da je lošiji od nas, dok njima niko ko nas podržava ne valja.

"Ovde agresivna manjina maltretira pristojnu većinu. Ja, međutim, hoću da budem predsednik i onih koji misle na drugačiji način. To je Srbija koja može da prihvati različita mišljenja", poručio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom posete Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije razgovarao o nizu veoma značajnih pitanja i konkretnoj ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji, ali je poručio da podrška ruskog predsednika "neće dobiti izbore", već rezultati i ocena naroda da li je dobro radio.

Upitan šta znači kada Putin najavljuje poklon u vidu MIG-a i naoružanja, Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da veruje pre svega u težak, naporan i marljiv rad, i podsetio da te najave o poklonima nisu nove.

"Očigledno da je Putin želeo na određeni način da pomogne. Mnogo mu hvala na tome, ali izbore ne dobijate i ne gubite time, već zahvaljujući oceni naroda da li ste dobro radili u prethodnoj godini i šta nudite za budućnost", rekao je Vučić.

On je ponovio da nudi mir i stabilnost, normalnu, pristojnu i modernu Srbiju koja će biti na evropskom putu, ali koja neće, kako je rekao, ruskim prijateljima da zabada nož u leđa i da nađe dovoljan razlog da im uvede sankcije.

Na pitanje da li je slučajno to što Putin ovaj put nije izgovorio onu "standardnu rečenicu" da podržava Srbiju na evropskom putu ili iz toga može nešto da se zaključi, Vučić:

"Ja to od njega nisam čuo u prethodna dva-tri navrata, ali odluku o našem putu, bilo da li je to na istok ili zapad, ka Evropi ili ka Rusiji, i o svemu drugom donose građani Srbije".

"I to je politika za koju se zalažem, slobodarska, politika očuvanja slobode i nezavisnosti jedne suverene zemlje, koja je izabrala svoj međunarodni put, ali i put saradnje sa onima koji su neretko napadnuti", rekao je Vučić.

Kako je rekao, to je najbolja politika koja je pokazala rezultate u ekonomiji, politici, a ujedno je i visoko moralna.

"To je pokazalo da kao država imamo svoj stav, sud i politiku i to nas razlikuje od mnogih zemalja u svetu", zaključio je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.