Voditeljka Bi-Bi-Sija napala Kejt Midlton: Nismo više u 19. veku kada žene ne smeju da kažu šta misle

Izvor: Blic, 11.Mar.2013, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voditeljka Bi-Bi-Sija napala Kejt Midlton: Nismo više u 19. veku kada žene ne smeju da kažu šta misle

Voditeljka Bi-Bi-Sijevog radija 4 Sendi Toksvig kaže da vojvotkinja od Kembridža nema mišljenje ni o čemu.

54-godišnja komičarka i voditeljka emisije „The News Quiz” uporedila je Kejt sa junakinjama Džejn Ostin koje u 19. veku nisu smele javno da iskazuju svoje mišljenje.

„Kejt me nije oborila s nogu. Nekada smo se divili ženama koje su stekle svoje mesto u životu udajom ili rađanjem dece ali želim da mislim da smo kao društvo napredovali”, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Toksvigova. „Ne mogu da se setim nijednog stava vojvotkinje ili njenog mišljenja o bilo čemu – sve me to podseća na vreme Džejn Ostin”.

Komentari voditeljke usledili su nakon nedavnih kontroverznih izjava književnice Hilari Mantel koja je nazvala Kejt „lutkom iz izloga” sa „plastičnim osmehom” bez imalo karaktera.

Mantelova je međutim, prošle nedelje rekla da su njene reči izvučene iz konteksta i da nema „zbog čega da se izvinjava”.

„Moje reči su pogrešno interpretirane i od mene su napravili najomraženiju osobu”, kazala je dvostruka dobitnica Bukerove nagrade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voditeljka BBC: Kejt Midlton je iz 19. veka

Izvor: Kurir, 11.Mar.2013

Sendi Toksvig, voditeljka, rekla je da vojvotkinja od Kembridža podseca na junakinje iz romana Džejn Ostin koje nisu smele da kažu šta misle..Sendi Toksvig, voditeljka Bi-Bi-Sija, napala je princezu Kejt Midlton da nema nema svoje mišljenje i uporedila je sa junakinjama Džejn Ostin, koje u 19....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.