Ulemek je u zatvorenom odeljenju

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulemek je u zatvorenom odeljenju"

Beograd -- Osuđenik Milorad Ulemek, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i dalje je uzatvorenom odeljenju zatvora Zabela kod Požarevca s posebnim obezbeđenjem.

Ovo je danas saopštio Viši sud u Beogradu.

U saopštenju suda navodi se da je Ulemek u tom odeljenju shodno Zakonu o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala.

Viši sud je saopštenje izdao povodom tekstova objavljenih danas u pojedinim dnevnim novinama.

Mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ranije spekulisali da je Ulemek dao iskaz u kojem je optužio svoje bivše kolege iz Državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije da bi zauzvrat bio premešten iz posebnog odeljenja u Zabeli, što bi mu olakšalo bekstvo.

Predstavnici države i pravosudnih vlasti su demantovali te navode i istakli da Ulemek nije ništa tražio da bi dao iskaz o Ćuruviji.

Za ubistvo Ćuruvije osumnjičeni su bivši šef DB-a Radomir Marković i njegovi potčinjeni Milan Radonjić, Ratko Romić, koji su uhapšeni, dok je Miroslav Kurak u bekstvu.

Ulemek služi kaznu od 40 zatvora, pošto je pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i dva pokušaja ubistva Vuka Draškovića, ubistvo Ivana Stambolića i 18 ubistava koje je počinio zemunski kriminalni klan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viši sud negira da je Legija dobio povlastice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2014

Osuđenik Milorad Ulemek, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i dalje je zatvorenom odeljenju zatvora Zabela kod Požarevca sa posebnim obezbeđenjem, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Ulemek je u zatvorenom odeljenju"

Izvor: Akter, 11.Jul.2014

Osuđenik Milorad Ulemek, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i dalje je zatvorenom odeljenju zatvora Zabela kod Požarevca sa posebnim obezbeđenjem

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.