Ulemek i dalje u zatvorenom odeljenju Zabele

Izvor: Blic, 11.Jul.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulemek i dalje u zatvorenom odeljenju Zabele

Osuđenik Milorad Ulemek, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i dalje robija u zatvorenom odeljenju zatvora Zabela kod Požarevca sa posebnim obezbeđenjem.

Ulemek se na ovom odeljenju nalazi shodno Zakonu o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala, što je navedeno i u saopštenju Višeg suda koje je izdato povodom tekstova objavljenih danas u pojedinim dnevnim novinama.

Mediji su ranije spekulisali da je Ulemek dao iskaz u kojem je optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje bivše kolege iz Državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije da bi zauzvrat bio premešten iz posebnog odeljenja u Zabeli, što bi mu olakšalo bekstvo.

Predstavnici države i pravosudnih vlasti su demantovali te navode i istakli da Ulemek nije ništa tražio da bi dao iskaz o Ćuruviji.

Za ubistvo Ćuruvije osumnjičeni su bivši šef DB-a Radomir Marković i njegovi potčinjeni Milan Radonjić i Ratko Romić, koji su uhapšeni, dok je Miroslav Kurak u bekstvu.

Ulemek služi kaznu od 40 zatvora, pošto je pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i dva pokušaja ubistva Vuka Draškovića, ubistvo Ivana Stambolića i 18 ubistava koje je počinio zemunski klan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.