Uginuo pas težak 12 miliona dolara

Izvor: S media, 09.Jun.2011, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginuo pas "težak" 12 miliona dolara

Pas po imenu Trabl (Nevolja), koji je od svoje vlasnice, američke bogatašice Lione Helmsli nasledio 12 miliona dolara, otišao je u "večna lovišta", piše Njujork tajms.

Pas milioner uginio je 13. decembra prošle godine, ali je vest tek sada objavljena, navodi list.

Trabl, inače ženka belog maltezera, bio je star 12 godina, ili 84 u psećim godinama, što znači da je doživeo gotovo istu duboku starost kao i njegova ekcentrična vlasnica i dobročiniteljka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja je umrla u 87.

"Trabl je kremirana, a njegovi ostaci se čuvaju privatno", kazala je Ajlin Saliven, predstavnica neobičnog milionera. Ona je dodala da je ostatak imovine koji je pas nasledio uplaćen dovrotvornoj Fondaciji Lione i Harija Helmslija.

Pronađite psa koji liči na vas

Pogrebnici i lekari u dosluhu

Umro najmlađi starac na svetu (VIDEO)

Kada je 2007. Liona Helmsli umrla, svom obožavanom kućnom ljubimcu ostavila je bogatstvo vredno 12 miliona dolara. Sud je, međutim, proglasio testament nevažećim i tu sumu smanjio na dva miliona dolara dok je ostatak Helmslijine imovine podeljena njenim potomcima i dobrotvornim organizacijama.

Trabl, koji je bio poznat po tome što je kidisao na sve ljude osim na svoju vlasnicu, poslednje godine je proveo u Sarasoti, na Floridi, gde je uginio okružen luksuzom u jednom od hotela koji su pripadali Helmslijevoj.

Prema pisanju Njujork dejli njuza, koji je prvi objavio vest, Trabl je trošio 100.000 dolara godišnje od kojih 8.000 na šišanje i održavanje krzna, 1.200 na hranu i ostatak na obezbeđenje, dubući da je dobijao pretnje smrću.

Kako piše njujorški list, Trabl nikada nije jeo konzerviranu hranu, već svežu piletinu sa povrćem koju je specijalno za njega spremao šef hotela i koja je bila servirana isključivo u srebrnoj ili porcelanskoj posudi.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uginuo pas milioner

Izvor: Mondo, 10.Jun.2011, 01:22

Ženka maltezera koja je nasledila 12 miliona dolara je uginula, piše "Pipl".

Nastavak na Mondo...

Uginuo pas milioner

Izvor: TimockeVesti.net, 10.Jun.2011

Ženka maltezera koja je nasledila 12 miliona dolara je uginula, piše "Pipl"....Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.