Udovički: Novi zakon uvešće sistem profesionalizacije i depolitizacije službenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Novi zakon uvešće sistem profesionalizacije i depolitizacije službenika

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da će novi zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave uvesti sistem profesionalizacije i depolitizacije službenika.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ona je na seminaru o primeni novog zakona, održanom u Novom Sadu, kazala da ukoliko nema kapaciteta da se adekvatno sprovede primena Zakona, to može rezultirati zamrzavanjem postojećih struktura.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Zato je važno da se za primenu, koja počinje u decembru ove godine, svi dobro pripremimo", rekla je Udovički.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je zajedno sa Evropskom unijom (EU) pokrenulo projekt  "Sektorska budžetska podrška", koji ima u fokusu reorganizaciju javne uprave, odnosno važno mesto lokalnih samouprava u tom sistemu.

"Verujem da će se nova vlada baviti strategijom decentralizacije. Radeći na tom procesu u prethodnom periodu, i lično sam se uverila da problem nije u tome da li je potrebno više decentralizacije, već da ona leži u nedovoljno funkcionalnom sistemu", rekla je Udovički.

Ona je predstavnike lokala podsetila da do kraja godine treba da uspostave matična područja, i istakla da neka područja Srbije nisu tehnički opremljena, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro depolitizacija službenika na lokalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2016

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da će u decembru početi proces profesionalizacije i depolitizacije službenika na lokalnom nivou. ..Na Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave dugo se čekalo,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.