Učenik šamarao i pljuvao profesoricu na času

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2009, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenik šamarao i pljuvao profesoricu na času

SREMSKA MITROVICA - U srednjoj tehničkoj školi "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici učenik je na času šamarao i pljuvao profesorku nezadovoljan zaključnom ocenom iz hemije, objavili su večeras mediji.

Republički tužilac zahteva sudski postupak

Državni tužilac Slobodan Radovanović zahteva hitnu reakciju nadležnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici i pokretanje sudskog postupka protiv učenika srednje tehničke škole u tom gradu koji je brutalno tukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << profesorku, izjavio je sinoć Tanjugu portparol tužilaštva Tomo Zorić.

"Očekujemo da izgrednik koji je brutalno tukao profesorku bude priveden pravdi i da tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokrene protiv njega odgovarajući sudski postupak", rekao je Zorić.

Prema njegovim rečima, republički tužilac zahteva i utvrđivanje svih okolnosti povodom tog incidenta i utvrđivanje eventualnih propusta rukovodstva škole "Nikola Tesla" i nadležnog tužioca.

Republički tužilac zahteva da se utvrdi zašto se kasnilo sa reakcijom i prijavljivanjem incidenta nadležnim državnim organima, rekao je Zorić.

Zorić je istakao da je ovo poruka svima drugima da će tužilac energično reagovati na sve pojave nasilja i najozbiljnije oblike kriminala.

Snimak napada i nasilja nad profesorkom hemije u učionici neko od učenika zabeležio je mobilnim telefonom.

Učenik je profesorku napao pošto mu nije dozvolila da pogleda ocene u dnevniku.

Tada je nastala rasprava, nasilnik je pokušao da profesorki otme dnevnik, a pošto mu to nije dozvolila, udarivši ga rukom, počeo je da je pljuje i šamara.

Ostali učenici u razredu su mirno posmatrali raspravu i sukob, a tek pošto je nasilnik udario profesorku, reagovala su trojica učenika koji su pokušali da ga odvoje i zaustave dalje nasrtaje.

Postupak protiv učenika koji je napao profesorsku hemije je u toku.

Kako je prenela televizija B92, u Ministarstvu prosvete danas nisu želeli da komentarišu ovaj incident, uz objašnjenje da je slučaj trenutno u nadležnosti direktora škole.

Direktor tehničke škole "Nikola Tesla"Rade Miljković treba da pokrene disciplinski postupak, a potom bi Ministarstvo preduzelo dalje korake.

Miljković je u telefonskoj izjavi kazao da "postupak ide svojim tokom" i da se "očekuje od nadležnih organa da urade svoj posao".

Snimak je u medije je dospeo sa internet video portala "Ju tjub".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učenik šamarao profesorku

Izvor: B92, 21.Jun.2009

Sremska Mitrovica -- U sremskomitrovačkoj srednjoj školi "Nikola Tesla" profesorka hemije doživela je da je učenik šamara i pljuje pred razredom... Ceo skandal na času je zabeležen mobilnim telefonom. Ostali đaci u razredu su celu raspravu mirno posmatrali, da bi reagovali tek nakon što je počeo...

Nastavak na B92...

Đak tukao profesorku

Izvor: Blic, 22.Jun.2009, 09:35

Sremska Mitrovica - Dok se učenik O.M. fizički obračunavao sa profesorkom hemije Marijom Mošić, njegovi drugari iz E/1 razreda ceo događaj snimali su mobilnim telefonima! Skandal bi najverovatnije bio zataškan da se snimak nije pojavio na internetu. Verovatno se ne bi saznalo da ni da je profesorka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.