U svakom sudskom predmetu treba da se zna ime tužioca

Izvor: B92, 07.Okt.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U svakom sudskom predmetu treba da se zna ime tužioca"

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević je izjavila da u svakom sudskom predmetu ime tužioca može i treba da se zna.

Ona je to istakla povodom objavljivanja imena tužioca nadležnog za slučaj rušenja u Savamali.

Dragana Boljević je za agenciju Beta navela da su joj kolege tužioci rekli da svako može znati ime tužioca nadležnog za svaki predmet.

"Nikakva prepreka ne treba da postoji u saznavanju te informacije. Druga stvar je da li to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neko upotrebljava da bi vršio pritisak na nekoga", kazala je ona.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da je objavljivanje imena pokazatelj da u Srbiji postoje dupli standardi i dokaz da neki mogu da vrše pritisak na nezavisne državne organe, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković da je to objavljivanje opasno i nečuveno.

Na to je danas poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio da objavljivanje imena tužioca Sanje Đurić u slučaju rušenja u Savamali nikako ne utiče na tok tog predmeta, a da su izjave premijera Vučića i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković o tome nekorektne i da nemaju nikakav osnov u pravnom ili činjeničnom stanju.

U noći između 24. i 25. aprila oko 30 osoba sa fantomkama na glavama vezivalo je ljude i uzimalo im lične stvari, dok su bagerima porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boljević: Može i treba da se zna ime tužioca u svakom predmetu

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Okt.2016

BEOGRAD - Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević danas je, povodom objavljivanja imena tužioca nadležnog za slučaj rušenja u Savamali, izjavila da u svakom sudskom predmetu ime tužioca može i treba da se zna ...Dragana Boljević je za agenciju Beta navela da su joj kolege tužioci...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Boljević: Može i treba da se zna ime tužioca u svakom predmetu

Izvor: Blic, 07.Okt.2016

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević danas je, povodom objavljivanja imena tužioca nadležnog za slučaj rušenja u Savamali, izjavila da u svakom sudskom predmetu ime tužioca može i treba da se zna...Dragana Boljević je za agenciju Beta navela da su joj kolege tužioci rekli da svako...

Nastavak na Blic...

UNS, NUNS: Objavljivanje imena tužioca obaveza novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2016

Predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremić izjavio je danas da objavljivanje imena tužioca nadležnog za slučaj rušenja u Savamali nisu dvostruki aršini, kako je rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić, već zakonska obaveza novinara..."Ime tužioca u nekom slučaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.