U Sandžaku uhapšeno 17 ljudi, povećan broj pripadnika Žandarmerije u Novom Pazaru

Izvor: Blic, 29.Okt.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sandžaku uhapšeno 17 ljudi, povećan broj pripadnika Žandarmerije u Novom Pazaru

BEOGRAD - Uhapšeno je ukupno 17 osoba iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina u policijskoj akciji započetoj nakon što je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, potvrdio je jutros agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović. Kako javlja novinar "Blica", u Novom Pazaru je tokom celog dana primetan veći broj pripadnika Žandarmerije.

Veljović je naveo da je pretreseno ukupno 18 objekata i oduzeto više laptopova, diskova, SMS kartica i knjiga, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su poslati na veštačenja.

"Jutrošnja akcija je završena, a procenićemo da li će biti potrebe za privođenja još ljudi", rekao je Veljović.

Akcija policije započeta je rano jutros, a Jašarević koji je pripadnik vehabijskog pokreta juče poslepodne je pucao na ambasadu SAD u Sarajevu.

Akciju policije protiv ekstremističkog islamskog vehabijskog pokreta na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice izveli su Žandarmerija, Služba za borbu protiv terorizma Uprave kriminalističke policije i Uprava policije.

U bolnici pod jakim policijskim obezbeđenjem

Mevludin Jašarević koji je juče pucao na američku ambasadu u Sarajevu nalazi se u bolnici Koševo, u Sarajevu, pod jakim policijskim obezbeđenjem.

On je juče "prilikom neutralisanja i hapšenja zadobio prostrelne rane u predelu nogu" saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da će tokom lečenja biti pod nadzorom policije, koja će odlučiti kada će ga predati tužiocu Tužilaštva BiH.

Pojačano obezbeđenje američke ambasade u Podgorici

Crnogorska policija povećala je danas stepen bezbednosti oko američne ambasade u Podgorici. Oko objekta ambasade Sjedinjenih Američkih Država u glavnom gradu Crne Gore, pored uobičajenog obezbeđenja, raspoređeni su policajci sa pancirima i automatskim oružjem.

Povećanje stepena bezbednosti oko američkog diplomatskog predstavništva u

Podgorici usledilo je nakon jučerašnjeg napada na ambasadu SAD u Sarajevu.

Povezane vesti: Jašarevićeva porodica: Nikad nije planirao napad Agenti FBI stižu u Sarajevo posle napada na američku ambasadu Povećana bezbednost ispred Ambasade SAD u Beogradu Oštre osude napada na ambasadu SAD Vehabija iz Novog Pazara pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu, ranio tri osobe
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedeno 17 osoba osumnjičenih da su pripadnici vehabizma

Izvor: Politika, 29.Okt.2011

Policija je privela 17 osoba osumnjičenih da su pripadnici radikalnog krila vehabizma i u bliskoj vezi sa Mevlidom Jašarevićem iz Novog Pazara koji je pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, saopštio je MUP Srbije...Kako je navedeno, u prostorijama Policijske uprave u Novom Pazaru privedeno je 12 osoba...

Nastavak na Politika...

Policija u akciji u vehabijskom sjedištu u Gornjoj Maoči

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2011

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ i drugih policijskih struktura u BiH provode akciju na području Gornje Maoče, nakon saznanja da je u ovom selu u februaru prošle godine boravio Mevlid Jašarević, koji je juče izvršio teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu. Portparol Policije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.