Privedeno 17 osoba osumnjičenih da su pripadnici vehabizma

Izvor: Politika, 29.Okt.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 17 osoba osumnjičenih da su pripadnici vehabizma

Policija je privela 17 osoba osumnjičenih da su pripadnici radikalnog krila vehabizma i u bliskoj vezi sa Mevlidom Jašarevićem iz Novog Pazara koji je pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, saopštio je MUP Srbije.

Kako je navedeno, u prostorijama Policijske uprave u Novom Pazaru privedeno je 12 osoba sa teritorije Novog Pazara, dve osobe iz opštine Tutin, dve iz opštine Sjenica i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Pripadnici policije su u saradnji sa Bezbednosno-informativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << agencijom (BIA) pretresli 18 objekata na širem području opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Tom prilikom pronađeno je 18 kompjutera i laptop računara, oko 1.800 CD diskova, oko 30 audio kaseta, oko 50 SMS kartica, veći broj kompakt diskova, jedna video kamera sa 17 kaseta, pet vojnih uniformi, tri veća noža, jedna sablju, nekoliko bejzbol palica, kao i literaturu koja opisuje i propagira ideje tog pokreta.

Akcija policije počela je rano jutros, a Jašarević koji je pripadnik vehabijskog pokreta juče poslepodne je pucao na ambasadu SAD u Sarajevu.

Akciju policije protiv ekstremističkog islamskog vehabijskog pokreta na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice izveli su Žandarmerija, Služba za borbu protiv terorizma Uprave kriminalističke policije i Uprava policije.

Beta

objavljeno: 29.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.