Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Belgiji većina građana iskoristila pravo glasa

Većina državljana Republike Srpske, od nekoliko stotina koliko ih živi u Belgiji, izjasnila se na referendumu o Danu Republike, rekao je Srni šef Predstavništva Srpske u Briselu Mario Đuragić.

"Izjašnjavanje građana na referendumu o Danu Republike u Briselu protiče u najboljem redu i odziv je veoma dobar. Očekujem da će tako biti i do zatvaranja referendumskih mjesta", kaže Đuragić i napominje da srpska zajednica u Belgiji nije velika.

On je dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o Danu Republike izjašnjavaju i državljani Srpske iz Holandije i Francuske.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa ima priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Više o izlaznosti u Republici Srpskoj pročitajte u posebnoj vijesti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.