Trebinje: Srđanu Koljeviću majica sa likom Gavrila Principa

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2015, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: Srđanu Koljeviću majica sa likom Gavrila Principa

TREBINJE - U Trebinju je zatvoren Treći festival mediteranskog i evropskog filma, na kojem je u proteklih sedam dana prikazano 15 filmova.

Manifestaciju je sinoć svečano zatvorio reditelj Srđan Koljević, čije je ostvarenje "Branio sam ‘Mladu Bosnu`" prikazano u okviru programa novog srpskog filma.

Koljević je rekao da Festival zatvara privremeno, te izrazio nadu da će ova manifestacija da opstane i "da raste iz godine u godinu".

Umjetnički direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Festivala Peđa Milojević rekao je da je ovogodišnja manifestacija "nastavila uspješno koračanje ka projektu takmičarskog programa", naglašavajući da će filmska smotra ostati dosljedana koncepciji.

On je istakao da su Trebinjci bili dobri domaćini, da su pokazali da vole film i širokog srca dočekuju filmske stvaraoce, koji su se potrudili da im pokažu ono što je najkvalitetnije i govorili o nekim temama koje se zaboravljaju.

Milojević je uručio Srđanu Koljeviću poklon - majicu sa likom Gavrila Principa i trobojke, a posebno je zahvalio tehničkom osoblju Kulturnog centra Trebinje, koje je danonoćno radilo da bi Festival prošao u najboljem redu.

Producent Zoran Janković je, obraćajući se publici u trebinjskom Kulturnom centru, poručio da Festival treba da se osloni na domaće filmove i podukciju, jer su, na primjeru festivala u Herceg Novom, upravo ta ostvarenja bila najgledanija.

Iako je otvaranje festivala održano na otvorenom, zbog iznenadne kiše projekcija filmova je premještena u bioskopsku dvoranu Kulturnog centra.

Treći festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, grada Trebinja i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Organizatori festivala bili su "Tangram centar" iz Beograda, "Alpe adria kulturna mreža" iz Beča i Kulturni centar iz Trebinja.

Medijski pokrovitelj festivala je Elta televizija, dok su medijski sponzori Radio Trebinje, "Glas Trebinje" i portal "Trebinjelajv".

Posebna zahvalnost upućena je Elektroprivredi Republike Srpske, Hidroelektranama na Trebišnjici, ElektroHercegovini, brojnim vinarijama i restoranima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koljević zatvorio TFF

Izvor: SEEcult.org, 10.Avg.2015

Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje (TFF) svečano je zatvorio 9. avgusta reditelj Srđan Koljević, čije je ostvarenje “Branio sam Mladu Bosnu” prikazano u okviru programa novog srpskog filma...“Sa nadom da će ovaj festival da opstane i da raste iz godine u godinu, privremeno ga...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.