Teatar snova u Lugavčini

Izvor: RTS, 29.Apr.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teatar snova u Lugavčini

U osnovnoj školi "Branko Radičević" u Lugavčini kod Smedereva održan je 8. festival školskih pozorišta "Teatar od snova" na kojem su se predstavili osnovci iz Smedereva, Velike Plane i Smederevske Palanke.
U takmičarskom delu festivala u dva dana nastupili su đaci osam škola. Primereno deci, predstave su bile bajke i komedije.

Domaćini iz Lugavčine, učenici Osnovne škole "Branko Radičević", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavili su se komadom "U prugastom kraljevstvu", a za  trud žiri ih je nagradio za najoriginalnije scensko izvođenje.
Iako bez velikog scenskog iskustva, deca su pokazala da  je gluma sastavni deo života. Najstroža publika - ona dečja - nije imala zamerke niti zavisti što i sama nije na sceni.
Uz domaće autore, zahvaljujući nastavnicima stranih jezika, bili su zastupljeni i pozorišni komadi pisani na drugim jezicima.
Najbolju predstavu "Ljubavno pismo" odigrala je glumačka ekipa Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Krnjeva, dok su za najbolji vizuelni utisak nagrađeni đaci OŠ "Heroj Radmila Šišković" iz Smederevske Palanke koji su izveli predstavu "Gadan virus Štrumfitis".
Početak glumačke karijere u školskoj klupi jednog dana će neke od učesnika festivala odvesti i na veliku pozorišnu scenu. 
rts.smederevo@rts.rs 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.