Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2016, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani predstavili novog vođu

Avganistanski talibani predstavili su novog lidera nakon što je Mula Aktar Mansur ubijen u napadu drona SAD prošle sedmice.

U saopštenju talibani su prvi put priznali smrt Mansura i kao njegovog nasljednika odredili Mavlavija Haibatulaha Akundžada.

Mansur je ubijen u napadu na njegov automobil u Pakistanu u subotu.

On je preuzeo vođstvo nad talibanima u julu 2015. kada je osnivač talibana i njihov duhovni vođa Mula Muhamed Omar ubijen.

Akundžada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bio jedan od zamjenika vođe talibana.

"Haibatulah Akundžada je postavljen za novog lidera Islamskog emirata (talibana) nakon jednoglasnog dogovora u šuri (vrhovnom vijeću) i svi članovi šure zavjetovali su se na sporazum sa njim", navodi se u saopštenju talibana, prenosi BBC.

Takođe se ističe da će Mula Muhamed Jakub, sin Mule Omara, postati zamjenik vođe talibama pored trenutnog zamjenika Sirahudina Hakanija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistanski talibani proglasili novog vođu

Izvor: Blic, 25.Maj.2016

Avganistanski talibani su proglasili novog lidera, Mavlavija Akundžadu, koji će zameniti Ahtar Mensura koji je ubijen u američkom napadu bespilotnom letelicom...Mensur je ubijen u napadu na njegov auto u pakistanskoj provinciji u subotu. Njegov naslednik je Mavlavi Akundžada, koji je proglašen anonimnim...

Nastavak na Blic...

Talibani dobili novog vođu

Izvor: Mondo, 25.Maj.2016

Avganistanski talibani imenovali su danas novog vođu koji će naslediti mulu Ahrata Mansura, ubijenog u američkom vazdušnom napadu prošle sedmice...Foto: Printscreen/YouTube..Talibani su u saopštenju za medije naveli da je novi vođa pobunjenika mula Haibatula Ahundžada, jedan od dvojice Mansurovih...

Nastavak na Mondo...

Afganistanski talibani izabrali novog vođu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Maj.2016, 00:52

Afganistan – Haibatullah Akhunzada je izabran za lidera talibana nakon što je potvrđena pogibija Mula Akhtara Mansoora. Glasnogovornik afganistanskih talibana potvrdio je smrt njihovog vođe Mula Akhtara Mansooru u napadu američke bespilotne letjelice i objavio da je je njegov nasljednik Haibatullah...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.