TESTIRAJ! LEČI! SPREČI! Besplatno savetovanje i testiranje na HIV za studente!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TESTIRAJ! LEČI! SPREČI! Besplatno savetovanje i testiranje na HIV za studente!

Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis obeležava se već treći put, a ove godine brojne aktivnosti će biti realizovane u više od 45 evropskih zemalja, s ciljem da se omogući da više osoba sazna svoj status u što ranijem stadijumu infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Batut.

Kako je navedeno, pod ovogodišnjim sloganom "Testiraj! Leči! Spreči!" biće organizovane udružene akcije zdravstvenih radnika i civilnog sektora, a cilj akcije, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će trajati od 20. do 27. novembra je podizanje svesti o dobrobiti testiranja uz ohrabrivanje osoba koje su bile u riziku da se testiraju.

U sklopu Evropske nedelje testiranja pod nacionalnim sloganom "Hoću da znam!" Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" organizuje i koordinira akciju dobrovoljnog, poverljivog i besplatnog savetovanja i testiranja na HIV (DPST) za sve zainteresovane studente u studentskim domovima, na pojedinim fakultetima i visokim školama, kao i u studentskim poliklinikama.

Akcija će, kako je najavljeno, biti realizovane u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Boru, Požarevcu, Valjevu, Leskovcu, Užicu, Kraljevu, Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kosovskoj Mitrovici.

Pored testiranja studenata, akcija DPST biće u istom periodu realizovana u mobilnim medicinskim jedinicama na gradskim trgovima za sve zainteresovane građane i građanke, kao i za osobe iz posebno ranjivih populacija koje su imale neki rizik za sticanje HIV infekcije u Šapcu, Lapovu, Kragujevcu, Vranju, Svrljigu, Nišu, Novom Sadu i u Beogradu.

Autor: Agencija TANJUG,Foto: AP

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis

Izvor: Studio B, 18.Nov.2015

Brojne aktivnosti u okviru Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitis biće realizovane u više od 45 evropskih zemalja, s ciljem da više osoba sazna svoj status u što ranijem stadijumu infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Batut...Kako je navedeno, pod ovogodišnjim sloganom...

Nastavak na Studio B...

Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis

Izvor: B92, 18.Nov.2015

Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis obeležava se već treći put, a ove godine brojne aktivnosti će biti realizovane u više od 45 evropskih zemalja, s ciljem da se omogući da više osoba sazna svoj status u što ranijem stadijumu infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.