Svetsko srebro za ribolovce

Izvor: RTS, 06.Jun.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetsko srebro za ribolovce

Na Svetskom kupu u ribolovu ekipa iz Kruševca "Čigra-Trabuko" osvojila je srebrnu medalju. Na ovom elitnom takmičenju učestvovali su ribolovci iz 25 zemalja sveta.

Pobednik Svetskog kupa u ribolovu, održanog proteklog vikenda u Golupcu je mađarska ekipa "SPRO-EKSNER". Mesto na pobedničkom postolju zauzela je i ekipa iz Kruševca "Čigra-Trabuko" osvojivši srebrnu medalju.

Srpskim ribolovcima ovo nije prvi put da osvajaju odličja: U proteklih pet godina, kruševačka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekipa uzela je na svetskim prvenstvima dve zlatne i dve srebrne medalje.

"Postali smo velesila u ribolovu", kaže Goran Radović, kapiten ekipe "Čigra-Trabuko". "Svi su se prema nama odnosili sa respektom. A mi smo to i dokazali."

Na dunavskoj stazi dugoj više od tri kilometra, duž golubačkog keja, u kategoriji pecanja na plovak nadmetalo se 125 ribolovaca iz 25 zemalja.

"Peca se uglavnom ′peš′, mada je na treninzima bilo i ulova šarana", objašnjava direktor takmičenja Siniša Dražić. "Problem je, međutim, što je došlo do naglog pada vodostaja Dunava. U odnosu na redovnu situaciju vodostaj je niži za skoro jedan metar."

Golupčani su se pokazali kao dobri domaćini

Da biste postali šampion, potrebno je da upecate što više kilograma ribe. Problem je kada su one male, pa vam je za pobedu potrebno nekoliko stotina ili hiljada komada. Primera radi, srpska ekipa je upecala skoro 2.000 komada "peša", ukupne težine 26 kilograma.

Takmičar iz Irske Teri Litlvud zadovoljan je vremenom, ali: "Ribe baš i nisu tako dobre. Inače, mesto je prelepo, a i ljudi su sjajni".

Tokom nedelju dana, od kojih su dva dana bila takmičarska, Golupčani su se potrudili da budu dobri domaćini elitnim svetskim ribolovcima.

Predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić kaže da je u pripremu staze na Dunavu za takmičenje uloženo mnogo energije i rada, i da su najveći doprinos dala javna preduzeća: "Staza će i dalje ostati ovde, a po oceni učesnika, jedna je od najboljih u Evropi."

"Organizacija u Golupcu je bila odlična", istakao je Ugo Klaudio Mateoli, predsednik Svetske ribolovačke federacije. "Imali smo mali problem sa vodostajem, pošto je nivo vode bio nešto niži, ali na to nije moglo da se utiče."

Svetski kup u ribolovu nije okupio samo ribolovce već i sve one koji vole taj sport. Prema nekim podacima, u proteklih nedelju dana kroz Golubac je prošlo više od tri hiljade turista.

"Naši kapaciteti su bukirani sto posto", kaže direktorka jednog golubačkog hotela Rosica Marković Pejić. "I drugi privatni smeštaji u okolini su popunjeni. To je dokaz da su Golupcu ovakve manifestacije veoma potrebne."

Prema oceni učesnika Svetskog kupa u ribolovu, Golubac i Savez sportskih ribolovaca Srbije položili su ispit kao domaćini i organizatori velikog takmičenja. Pobednici sa Dunava iz Srbije nose medalje, a ostali lepe utiske i ribolovačke priče.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetsko srebro za ribolovce

Izvor: Rasina.net, 07.Jun.2011, 01:26

Na Svetskom kupu u ribolovu ekipa iz Kruševca "Čigra-Trabuko" osvojila je srebrnu medalju. Na ovom elitnom takmičenju učestvovali su ribolovci iz 25 zemalja sveta.

Nastavak na Rasina.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.