Svetski dan zaštite ozonskog omotača

Izvor: S media, 16.Sep.2010, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan zaštite ozonskog omotača

Svetski dan zaštite ozonskog omotača obeležen je danas u osnovnoj školi "Lazar Savatić" u Zemunu podelom nastavnog materijala "Ozi i ja čuvamo planetu", zahvaljujući kome će najmladji učenici moći da nauče više o zaštiti omotača.

Reč je o projektu koji je pripremilo Ministarstvo životne sredine, a u okviru tog materijala predstavljen je crtani lik Ozi uz čiju pomoć je najmadjim učenicima predstavljeno šta je ozonski omotač i na koji način se čuva. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Pored pripredbe u okviru koje su predstavljene horske grupe najmladjih razreda i recitacija gde su učenici te škole pokazali svoja znanja o zaštiti životne sredine, najmladjima se obratio i državni sekretar Ministarstva životne sredine Bojan Djurić koji im je objasnio da je neophodno svakog dana voditi računa o svojoj okolini.

Djurić je naveo da je neophodno uložiti male napore, kako bi se ozonski omotač zaštitio, dodajući da se Srbija priključila drugim državama u eliminaciji štetnih materija koje se negativno odražavaju na njega.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić kazao je da će paketi sa nastavnim sadržajima biti podeljeni za 400 škola u Srbiji i biti promovisani kroz predmet Čuvari prirode.

Pomoćnik Ministra životne sredine Danica Baćanović kazala je da je akcenat ovogodišnjeg obeležavanja Dana zaštite ozonskog omotača na najmladjima, kako bi im se skrenula pažnja na značaj njegovog očuvanja.

Ona je podsetila da Ministrastvo radi na projektima isključivanja supstanci koje oštećuju ozonski omotač, navodeći da Zakon o zaštiti vazhuha nalaže zabranu uvoza supstanci koje ga oštećuju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski dan zaštite ozonskog omotača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2010

BEOGRAD -..Svetski dan zaštite ozonskog omotača obeležava se u Srbiji danas s ciljem da se istakne značaj očuvanja ozonskog omotača i podstakne najmlađe stanovništvo da razmišlja o tome...Koordinatorka ozonske kancelarije i šef Odseka za zaštitu vazduha u Ministarstvu životne sredine i prostornog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dan zaštite ozona

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2010

Svetski dan zaštite ozonskog omotača obeležava se danas i u Srbiji sa ciljem da se istakne značaj očuvanja ozonskog omotača i podstakne najmlađe stanovništvo da razmišlja o tome.

Nastavak na Radio 021...

Dan zaštite ozonskog omotača

Izvor: B92, 16.Sep.2010

Beograd -- Danas, 16. septembra u svetu se obeležava kao Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača... Ovaj dan obeležava se i u Srbiji, i to sa ciljem da se istakne značaj očuvanja ozonskog omotača i podstaknu najmlađi da razmišljaju o tome..Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača obeležava...

Nastavak na B92...

Svetski dan zaštite ozonskog omotača

Izvor: Komp. Biblioteka, 16.Sep.2010

Svetski dan zaštite ozonskog omotača obeležava se u Srbiji danas s ciljem da se istakne značaj očuvanja ozonskog omotača i podstakne najmlađe stanovništvo da razmišlja o tome. Pojam: Ozonski omotač (ozonski sloj ili ozonosfera) (grč. ozo — mirišem i grč. spaira — lopta) je sloj u Zemljinoj...

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.