Izvor: Kurir, 07.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve veći broj Srba sa Kosova seli se u inostranstvo

GNJILANE, PARTEŠ 7. septembra (Tanjug) - Iz sela Parteš u Kosovskom Pomoravlju u poslednja tri meseca iselilo se 17 srpskih porodica, koje su otišli u inostranstvo a u tamošnjoj školi više od pedeset đaka je manje u odnosu na prethodnu školsku godinu. Jedan od političkih predstavnika ovdašnjih Srba i odbornik u opštini Gnjlane Vesna Jovanović izjavila je Tanjugu da je u poslednja tri meseca dosta Srba iz Kosovskog Pomoravlja, u potrazi za boljim životom, otišlo u Norvešku i Luksemburg.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KiM: Sve više Srba seli se u inostranstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2008

GNJILANE - Iz sela Parteš u Kosovskom Pomoravlju u poslednja tri meseca iselilo se 17 srpskih porodica, koje su otišli u inostranstvo a u tamošnjoj školi više od pedeset đaka je manje u odnosu na prethodnu školsku godinu...Jedan od političkih predstavnika ovdašnjih Srba i odbornik u opštini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.