Sutra komemoracija Vladi Divljanu u DOB-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra komemoracija Vladi Divljanu u DOB-u

Komemoracija poznatom muzičaru Vladi Divljanu (1958-2015) biće održana sutra u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, a kremacija će biti održana istog dana u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Nekadašnji frontmen beogradskog vokalno instrumentalnog benda "Idoli" i istaknuti muzičar jugoslovenskog novog talasa godinama se borio sa teškom bolešću koja se poslednjih meseci pogoršala, a preminuo je 5. marta u austrijskoj prestonici.

Devedesete godine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 20. veka proveo je u Australiji, od 1991. do 1997.godine živeo je u Sidneju, nakon čega se se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču.

Ostaće upamćen kao sjajan muzičar koji je obeležio jugoslovensku muzičku scenu, što samostalnim radom, što sa kultnim bendom "Idoli" čiji je frontmen bio od 1980. do 1984. godine.

Sa Idolima je objavio albume "Odbrana i poslednji dani" (1982) i "Čokolada" (1983), a samostalno tri solo albuma "Tajni život A.P. Šandorova" (1988), "Sve laži sveta" (2000) i "Vlada Divljan presents Die Tonzentrale" (2003).

Godine 2012. objavio je album Četiri godišnja doba" sa bendom "Ljetno kino".

Bavio se komponovanjem muzike za filmove, a svoj trag ostavio je na filmovima "Šest dana juna", "Kako je propao rokenrol", "Crni bombarder", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Sedam i po", "Čekaj me, ja sigurno neću doći", "Na lepom plavom Dunavu"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oproštaj od gospodina rokenrola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2015, 06:17

U prepunoj Sali "Amerikana" beogradskog Doma Omladine, od gospodina rokenrola, "idola" Vlade Divljana, oprostili su se porodica, rodbina, prijatelji, saradnici i poštovaoci...Svoja sećanja na vlasnika numera "Malena", "Retko te viđam sa devojkama"", "Sve što hoću da znam", "Odnesi me", izneli su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.